.

.

 

.

Sweelpop: ‘Het allermooiste festival op de allermooiste plek van Drenthe’

‘Sweelpop is het allermooiste festival op de allermooiste plek van Drenthe.’ We hoorden het afgelopen vrijdagavond van vele bezoekers en daar was geen woord aan gelogen. Sweelpop beleefde een topeditie!

De sfeer in het popstadion ’t Alterbarg was weer buitengewoon goed. Bijna 2.000 bezoekers genoten met volle teugen, want de spontaniteit en energie van de bands werkten zeer aanstekelijk. Er waren optredens van De Snollebollekes, Isa Zwart, Queen Forever, Het Foute Uur van Q Music en Proost was dit jaar de verbindende band op het tweede podium.

Het contracteren van de Brabantse feestband De Snollebollekes bleek een gouden greep.

Sweelpop heeft veel gezichten. Het is niet alleen de muziek die boeit. Het is vooral de saamhorigheid die ontstaat onder de bezoekers die in een ontwapenende entourage een avondje heerlijk uit hun dak gaan.

Meer dan tachtig vrijwilligers waren in touw om de 38e editie van Sweelpop tot een succes te maken. Imponerend om te zien hoe Stichting Sweelpop in teamverband dit popfestival in deze vorm jaarlijks weet te bewerkstelligen.

Het jaarlijks popfestival bood weer in alle opzichten. een fraaie staalkaart van wat mooi en spannend is in het huidige popaanbod. Het moest dan ook wel raar lopen wilde Sweelpop óók dit jaar geen topeditie beleven.

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Dat geldt zeker voor Sweelpop. Vrijdagavond werd er voor de leerlingen van de basisscholen een Kleintje Sweelpop georganiseerd.

Ook de vrijwilligers van de EHBO afdeling Zweeloo waren van de partij.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 27 augustus 2019

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel