.

.

 

.

Sinds jaren niet zo druk op Sweelpop!

Het bestuur van Sweelpop kijkt terug op een succesvolle 38e editie van Sweelpop op vrijdagavond 23 augustus. Het sportpark ’t Alterbarg werd ook dit jaar weer helemaal omgebouwd tot het festivalterrein van Sweelpop. De Snollebollekes, Q-Music het Foute Uur, Queen Forever, Isa Zwart en PROOST! hebben er met z’n allen voor gezorgd dat er wat muziek betreft voor ieder wat wils was.

Deze variatie heeft er mede voor gezorgd dat er dit jaar rond de 1700 bezoekers aanwezig waren en van de gezelligheid hebben kunnen genieten. Isa Zwart, winnares van het Drènts Liedtiesfestival, opende het festival met een mix van originele nummers en covers. Er was dit jaar ook ruimte voor de jongere jeugd op Sweelpop. De organisatie heeft deze editie weer Kleintje Sweelpop georganiseerd, zo konden de basisschoolleerlingen ook meegenieten van het feest dat de Snollebollekes maakten. Queen Forever liet iedereen meezingen met alle hits van Bohemian Rhapsody tot We Will Rock You en hebben voor een complete Queen-ervaring gezorgd. De Dj’s van Q-Music het Foute Uur hebben het festival met een groot feest afgesloten waarbij de voetjes flink van de vloer gingen.

Ook dit jaar was er weer een rode draad act die deze acts afwisselde. Alle muziek die je kan bedenken is voorbijgekomen tijdens de optredens van PROOST! Het bestuur kijkt terug op een geslaagde editie en benadrukken dat zij het succesvolle festival zonder vrijwilligers niet mogelijk kunnen maken. Naast de vrijwilligers zijn ook de sponsoren van groot belang voor Sweelpop. Misschien nog wel belangrijker zijn de bezoekers die elk jaar komen genieten van de sfeer en muziek.

Het bestuur kijkt al uit naar volgend jaar en hoopt iedereen dan weer te zien.

Foto’s: Alissa Smit

Geplaatst 27 augustus 2019

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel