.

.

 

.

Sweelpop op 20 augustus onder 'strikte voorwaarden' mogelijk;

... organisatie moet nog knoop doorhakken of het haalbaar is. Voorzitter Mark Nijenbanning : “Spanning is om te snijden”. Sweelpop 2021 is onder strikte voorwaarden mogelijk. Het stichtingsbestuur kwam maandagavond bijeen om de haalbaarheid van het popevenement op vrijdag 20 augustus te toetsen.
Het demissionaire kabinet besloot maandag dat kleine eendaagse buitenfestivals, voor maximaal 750 bezoekers zonder vaste zitplaats, vanaf 14 augustus onder "strikte voorwaarden" weer mogelijk zijn. De festivals moeten buiten zijn of in een tent die aan vier zijden open is. Ook moeten bezoekers zijn gevaccineerd, corona hebben doorgemaakt, of een testuitslag hebben.
Deels teleurgesteld, deels blij
Voorzitter Mark Nijenbanning van Sweelpop is deels teleurgesteld, deels blij te weten waar ze nu aan toe zijn. "Helaas is de situatie nu dat Sweelpop alleen onder strikte voorwaarden kan doorgaan. We zetten nu alles op een rij en komen naar verwachting in de loop van deze week met een definitief besluit naar buiten.”
Veel op het spel
Voor Sweelpop stond er de voorbije weken veel op het spel, ook liefhebbers hopen vurig op een popfestival in Zweeloo. De spanning was om te snijden bij het bestuur van Sweelpop. “We zaten de afgelopen weken echt met de handen in het haar. De noodzakelijkheid van snelle besluitvorming was voor ons essentieel, maar de uitkomst is een gulden middenweg. Het dilemma blijft bestaan. Voor de 39e editie van Sweelpop betekent het in ieder geval erop of eronder." Voortraject al keihard gewerkt
Mark Nijenbanning zegt namens het Sweelpop-bestuur dat er in het voortraject al ontzettend hard gewerkt is om Sweelpop 2021 te laten slagen. "We gaan nu in de hoogste versnelling bekijken of we - gegeven de omstandigheden – toch nog een heel gaaf evenement neer kunnen zetten. Vanzelfsprekend op een veilige en verantwoorde manier.”
Vier acts geboekt....
De vier acts die vorig jaar zouden optreden zijn in ieder geval opnieuw bevestigd voor vrijdag 20 augustus 2021. “Gelukkig is het dankzij goede contacten met ons boekingsbureau gelukt om alle acts over te hevelen”, zegt  Mark. Rappers Snelle en Diggy Dex, en singer-songwriter Hannah Mae uit Emmen (openingsact) staan op het festivalpodium in Zweeloo. Als ‘rode draadband’ op het tweede podium is mashup band Daredevils gestrikt. De groep speelde zich de laatste jaren op Retropop/Hello Festival in de kijker bij Drentse muziekliefhebbers en combineert een dosis tomeloze energie met 50 jaar bekende pophits en steekt die in een eigen jasje. ‘Høkersband’ Beatgrooks mag als afsluiter ook Sweelpop ook aan hun rijtje festivals toevoegen.Gaat Sweelpop door? Kijk voor het allerlaatste nieuws op www.sweelpop.nl en de sociale media. Oes Eig'n Kraantien d.d. 3 augustus 2021

 
Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel