.

.

 

.

Wisseling wacht in stichtingsbestuur Sweelpop

Sweelpop heeft een nieuw dagelijks bestuur. Voorzitter Mark Nijenbanning wordt opgevolgd door Richard Prakken. Ook penningmeester Jeroen Zantingh en secretaris Leonie Katerberg hebben hun termijn erop zitten en worden vervangen door Jorrit Reuvers en Robin Schonewille.

Leonie heeft echter besloten om er nog wel een jaartje als bestuurslid aan vast te knopen. Mark blijft met zijn kennis en kunde nog nauw betrokken bij de organisatie van het 40-jarig jubileum. Het bestuur verwelkomt twee nieuwkomers: Norah Naber en Stein Jansen. Het tweetal zorgt voor nieuw bestuurlijk elan.
De wisseling van de wacht in het bestuur van Sweelpop voltrekt zich in de aanloop naar het lustrumjaar waarin het 40-jarig jubileum op het programma staat.

De kersverse voorzitter Richard Prakken komt binnen op een bijzonder moment: de afgelopen twee jaar moest Sweelpop vanwege corona worden afgelast. Prakken – die al vanaf 2015 in het bestuur zitting heeft - kan niet wachten tot augustus 2022: "Dat is weer de tijd van het jaar waar we als bestuur, vrijwilligers en popliefhebbers allemaal smachtend naar uitkijken. De tijd waarin we ons gaan opmaken voor de 40e editie van Sweelpop.”

Richard is trots op de huidige organisatie en zal dan ook niet direct allerlei dingen veranderen. “Ik stap op een rijdende trein met een sterk team en wat goed gaat moet je niet willen veranderen. Op termijn zal ik misschien wel wat nuances aanbrengen, maar dat doen we als bestuur samen”, zegt de 23-jarige Aaldenaar. Mark Nijenbanning, Jeroen Zantingh en Leonie Katerbarg vertellen met de nodige trots dat ze jarenlang deel hebben uitgemaakt van het Sweelpop-bestuur. Het drietal  groeide op met ieder jaar een popconcert in Zweeloo. “Voor ons was het destijds een eer dat we werden gevraagd om eerst als vrijwilliger en later als bestuurslid een bijdrage te leveren aan Sweelpop. Het waren mooie tijden met optredens van vrijwel alle grote Nederlandse artiesten. De afgelopen jaren hebben we bewust gekozen voor wat minder bekende artiesten, maar dat heeft bepaald geen afbreuk aan het festival niet minder leuk. Het is voor velen nog altijd iets waar je ieder jaar naar uit kijkt.” Mark, Jeroen en Leonie vinden het geweldig dat een relatief klein dorp samen al jaren zoiets oppakt. En dan met name de jongeren die de organisatie grotendeels in handen hebben. Harstikke goed voor hun persoonlijke ontwikkeling en het dragen van verantwoordelijkheid. Want zo’n evenement organiseren is niet niks weten ze inmiddels uit ervaring. Het is goed voor de lokale gemeenschap.’ Voor veel bezoekers is en blijft Sweelpop een soort reünie. Ieder jaar komt een vaste kern. Niet alleen om van de muziek te genieten maar ook om elkaar te ontmoeten. Echte Drentse gemoedelijkheid, daar staat Sweelpop voor.”
Het mooiste popfestival van Drenthe viert op 19 augustus 2022 de 40e verjaardag en zal groter en gevarieerder uitpakken dan ooit tevoren. “Reken er maar op dat popstadion ’t Alterbarg weer helemaal op zijn kop gezet wordt”, besluit Richard Prakken. Kijk voor meer info op : www.sweelpop.nl Het nieuwe dagelijks bestuur van Sweelpop - Jorrit Reuvers, Richard Prakken en Robin Schonewille, geflankeerd door de nieuwe bestuursleden Norah Naber en Stein Jansen. Oes Eig'n Kraantien d.d. 16 november 2021
Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel