.

.

 

.

Regionaal talent krijgt de ruimte bij 40-jarig jubileum Sweelpop

De line-up van de jubileumeditie van Sweelpop is dit jaar niet alleen gevuld met gevestigde namen zoals Diggy Dex en Antoon.

Maar ook het aankomend en regionaal talent krijgt op vrijdag 19 augustus tijdens het eendaagse festival op sportpark ’t Alterbarg in Zweeloo ruim baan.

De kaartverkoop voor de 39e editie start komende vrijdag via de website www.sweelpop.nl Het 40-jarig jubileum van Sweelpop staat dit jaar centraal en het stichtingsbestuur is er trots op dat naast bekende artiesten ook drie regionale talenten het podium zullen betreden.

De band Brúúnsma zal het festival openen. De familie Bruinsma uit Benneveld is hofleverancier van Brúúnsma. Naast Theo (zang en gitaar) spelen beide zonen Douwe (zang en gitaar) en Thomas (gitaar/bas) in de band. Chris Vrijbloedt uit Emmen neemt de mondharmonica voor zijn rekening, Drummer is Harjan Snijders uit Wachtum. De band kenmerkt zich door rustige nummers, aanschurkend tegen blues en americana, in afwisseling met het stevige werk in de stijl van onder andere Mooi Wark en Normaal.

Daarnaast zal Christy Boer uit Ekehaar, winnares van de Kunstbende Drenthe 2022, een optreden verzorgen. De 18-jarige zangeres zal als gastartiest samen met het Noordpoolorkest een aantal nummers ten gehore brengen. Christy won de eerste prijs in de categorie muziek en gaat naar de finale van de Kunstbende Young Creators Festival in Amsterdam.

Een andere regionale artiest is singer-songwriter Hannah Mae uit Emmen. Met als artiestennaam van Hannah Schoonbeek. Ze werkt samen met Ilse de Lange en scoorde een hit met ‘Back to you’. De muziek van Hannah is te omschrijven als Rootsy Americana met een voorliefde voor countrymuziek. Hannah zal zowel met haar band als met het Noordpoolorkest schitteren tijdens Sweelpop.

Naast de regionale artiesten zullen op vrijdag 19 augustus nog tal van andere artiesten de jubileumeditie van Sweelpop glans gaan geven.  

Kijk voor meer info over de line-up en kaartverkoop op de website www.sweelpop.nl

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel