.

.

 

.

40-jaar Sweelpop in beeld

Vrijdagavond 3 juni kwamen oud-bestuursleden, sponsoren en vrienden van Sweelpop bij elkaar om oude herinneringen op te halen van Sweelpop.

In totaal kwamen er zo’n 60 mensen naar de spil in Zweeloo, waar genoten kon worden van oud materiaal en documentaires samengesteld door Geert Kiers.

Documentaires van recordpogingen tot rommelmarkt
Tussen de expositie door werden er drie documentaires afgespeeld, waarin herinneringen van vroeger werden opgehaald en veel gelachen werd. De rommelmarkt is nog steeds een begrip in de zomermaand voor Sweelpop, waar door middel van een platte kar per opbod spullen worden aangeboden. Daarnaast was er ook ruimte voor interviews die met artiesten werden afgenomen, waaronder van Herman Brood met nogal opvallende uitspraken, zoals: ‘‘Ik houd eigenlijk helemaal niet van muziek, maar wel van een rock-en-roll wipje in de bossen’’. Hierdoor werd maar is benadrukt wat voor artiesten de afgelopen 40-jaar de revue hebben gepasseerd: BLØF, Golden Earring, Ilse de Lange, Anouk, Racoon en nog tal van meer artiesten.

Vrijwillige Sweelpop shirts van 1982 tot nu
Er was tal van oud materiaal van oud-bestuursleden, maar ook uit ons eigen archief. Verschillende generaties vrijwilligers kwamen met elkaar in gesprek. Zo kwam ter sprake dat de PA, het mengpaneel, was opgebouwd vanuit het metaal van de wipwap die is gebruikt voor de recordpoging. Maar ook de verwijzing naar de WC werd aangegeven met ‘’pizgoden’’ werd veelal om gelachen,  Wonder boven wonder kwam ook de prinses van Zweeloo award weer boven water na 15 jaar afwezigheid, deze prijs won Sweelpop in 1994 ter ere van hun vrijwilligers werk in 1994 binnen de oude gemeente Zweeloo. Daarbij was er tal van ander materiaal beschikbaar, zoals oude tour shirts van Golden Earring waar Sweelpop onderdeel vanuit maakte, maar ook krantartikelen, sweelpopkranten en artiestenboeken van de afgelopen 40-jaar. Prachtig om hier even door heen te bladeren en te beseffen om mooi het is dat Sweelpop nog steeds een begrip is in Drenthe.

Sweelpop pils
In samenwerking met Sweelerpils is een heerlijke pils gebrouwen voor de zomer, deze zou vrijdagavond voor het eerst geschonken worden. Helaas waren er technische problemen bij het tappen van oes eign’ Sweelpoppils, maar deze houdt iedereen te goed. Binnenkort is het pilsje verkrijgbaar bij de Coop in Aalden, maar zal daarnaast ook 19 augustus tijdens Sweelpop geschonken worden. Vergeet niet om 17:00 naar het festivalterrein te komen, voordat het biertje op is. Heeft u nog geen kaartje? Ga dan naar www.sweelpop.nl 

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel