.

.

 

.

40 uur afwassen is gelukt!

Tijdens het weekend van 8 en 9 juli heeft Sweelpop een nieuw record neergezet!

In 1990 heeft het toenmalige bestuur samen met vrijwilligers 36 uur afgewassen. In het kader van het 40-jarige bestaan heeft het huidige bestuur het afwassen dunnetjes overgedaan met maar liefst 40 uur!


Het begon allemaal met het bouwen van de afwaskar. Met genoeg warm water, zeep en afwasborstels werd vrijdag 8 juli om 7:00u de recordpoging afgetrapt. Tijdens de eerste uren heeft de afwaskar een route afgelegd in de oude gemeente Zweeloo waarbij de afwas aan huis werd gedaan. Met veel enthousiasme kwamen mensen de huizen uit om de afwas af te leveren. Zo ook bij de Adrianahoeve in Meppen. Onder het plezier van muziek werd er vrolijk gedanst terwijl het afwassen doorging. Na het afleggen van de route nam de afwaswagen plaats op het veldje naast Grandcafé & Hotel LiBo met de overige 30 uren in het vooruitzicht. ’s Avonds en ’s nachts werden de afwassers onder genot van een drankje, bij de warmte van vuurkorven, aangemoedigd.
Zaterdag 9 juli was de welbekende rommelmarkt. Met de afwaswagen, ingerichte rommelkraampjes, Vietnamese snacks en muziek was het een gezellige middag! Ondertussen ging het afwassen nog steeds door. Uiteindelijk werd zaterdagavond om 23:00u met volle overgave de champagne fles ontpopt, de 40 uren zaten erop!

Dit steekt Sweelpop in haar zak! Welk record zal er volgen?

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel