.

.

 

.

Sweelpopbestuur klaart monster-klus: 40 uur afwassen is gelukt!

'Afwassen in de nacht was best pittig'. Tijdens het afgelopen weekend heeft het Sweelpop-bestuur een nieuw record in de boeken gezet!

In 1990 heeft het toenmalige bestuur samen met vrijwilligers 36 uur afgewassen. In het kader van het 40-jarige bestaan heeft het huidige bestuur de ludieke recordpoging afwassen dunnetjes over met maar liefst 40 uur!
Het begon allemaal met het bouwen van de afwaskar. Met genoeg warm water, zeep en afwasborstels werd afgelopen vrijdag om 7:00 uur de recordpoging afgetrapt.

Tijdens de eerste uren heeft de afwaskar een route afgelegd in de voormalige gemeente Zweeloo waarbij de afwas aan huis werd gedaan. Met veel enthousiasme kwamen mensen de huizen uit om de afwas af te leveren.

Zo ook bij de Adrianahoeve in Meppen. Onder plezierige muzikale klanken werd er vrolijk gedanst terwijl het afwassen doorging. Na het afleggen van de route nam de afwaswagen plaats op het veldje naast Grandcafé & Hotel LiBo met de overige 30 uren in het vooruitzicht.’
s Avonds en ’s nachts werden de afwassers onder genot van een drankje, bij de warmte van vuurkorven, aangemoedigd.

Afgelopen zaterdag was de welbekende rommelmarkt. Met de afwaswagen, ingerichte rommelkraampjes, Vietnamese snacks en muziek was het een gezellige middag!
Ondertussen ging het afwassen nog steeds door. Je zou verwachten dat de laatste loodjes het zwaarst wegen, maar dat was volgens de fanatiek afwassers niet het geval. "Het was goed te doen, want we deden het met z'n allen en er kwamen ook wat mensen op af."

Uiteindelijk werd zaterdagavond om 23:00u met volle overgave de champagne fles ontkurkt, de 40 uren zaten erop!
Sweelpop is op vrijdag 19 augustus. Onder meer Diggy Dex en Hannah Mae treden op. Verder speelt het Noordpool Orkest dan onder anderen met Douwe Bob, Dilana Smith en Jack and the Weatherman.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel