.

.

 

.

Bezoekers rommelmarkt in volle sprint op jacht naar 'pareltjes'

Vele marktkramen en nog veel meer prullaria.

Dat was afgelopen zaterdag weer het vertrouwde beeld van de traditionele rommelmarkt van Stichting Sweelpop. De markt op het terrein naast grand-cafe LiBo bood andermaal een grote verscheidenheid aan goederen. Ook een markt van uitersten, want alles wat voor de één echt rommel is, blijkt voor de ander juist nostalgisch en waardevol.
De weersomstandigheden waren prima en het publiek ging om13.00 uur bij de opening als vanouds in volle sprint op jacht naar de echte 'pareltjes'.

Jong en oud heeft zaterdag voor een appel en ei wel wat leuks op de kop kunnen tikken en al met al was het volgens de organisatoren een gezellige boel. De jubileumeditie van het popfestival staat op vrijdag 19 augustus a.s. op het programma. 
Meer informatie over Sweelop staat op www.sweelpop.nl of op Facebook

Bezoekers van de rommelmarkt gingen zaterdagmiddag weer in volle sprint op jacht naar 'pareltjes' (Foto: Monique Jonkman-Koolen)

Terug in de tijd ... hoe ging het bijna 40 jaar geleden? Roemruchte Rommelmarkt: Vechten om ‘oude troep’.
De eerste rommelmarkt werd op 9 juli 1983 georganiseerd. De organisatie van de rommelmarkt is geen sinecure, zo bleek al snel. Ga maar na: tractors en wagens charteren, mensen strikken voor het ophalen van de rommel en niet in de laatste plaats opslagruimte zien te vinden. En die ruimte ontbrak de eerste jaren, zodat het ophalen allemaal de avond tevoren plaats moest vinden. 

De eerste jaren werd de rommelmarkt gehouden op het plein voor de oude melkfabriek in Aalden. Ook in die jaren waren de echte rommelmarktbezoekers al brutaal: ruzie maken om ‘oude troep’ en chaos omdat er in het begin geen afzetting rondom de markt was. Maar ondanks de opstartprobleempjes, is de rommelmarkt een succesnummer gebleken en tot op de dag van vandaag wordt er nog ieder jaar in juli een rommelmarkt georganiseerd. Jarenlang heeft Hendrik Kuipers uit Meppen als paander met veel passie spullen per opbod verkocht: “Wie biedt er geld voor deze mooie stoelen? Wie biedt er meer …? Eénmaal, andermaal, verkocht …!”

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel