.

.

 

.

Sweelpop beleefde een top-jubileum-editie

Het bestuur kijkt terug op een succesvolle editie van Sweelpop 2022! Na 2 jaar geen Sweelpop kon het dit jaar eindelijk doorgaan.

Als vanouds bood Sweelpop vrijdagavond weer in alle opzichten een fraaie staalkaart van wat mooi en spannend is in het huidige popaanbod. Het Noordpool Orkest en accordeonist Jurgen Nijenbanning zetten de kers op de taart van deze zeer geslaagde jubileumeditie.

De sfeer in het popstadion ’t Alterbarg was – na twee jaar van afwezigheid - weer buitengewoon goed. Ruim 2200 bezoekers genoten met volle teugen, want de spontaniteit en energie van de bands werkten zeer aanstekelijk.

Tijdens de 40ste editie werd er, in samenwerking met de gemeente Coevorden, groots uitgepakt. Het festival werd geopend door Brúúnsma, de populaire band uit Benneveld met Drentstalige muziek. Speciaal voor het culturele jaar is het Noordpool Orkest naar het mooie Zweeloo gekomen. Het Noordpool Orkest heeft met meerdere gastartiesten opgetreden, waaronder Douwe Bob, Hannah Mae en Jack en the Weatherman.

 * De 23-jarige Hannah Mae zong onder meer Back To You, de single die ze in 2019 met groot succes uitbracht

Tijdens de muziek van het Noordpool Orkest kon er worden genoten van een hapje en een drankje verzorgd door Grandcafe LiBo en Eetcafe De Mepperdennen. Bij de eetkraam was een hoek ingericht waar de bezoekers heerlijk hebben genoten van hun maaltijd.

Voor Jurgen Nijenbanning was de 40e editie er één om nooit meer te vergeten. Hij begeleidde samen met het Noordpool Orkest artiest Douwe Bob bij zijn hit Someone To Love.

 * Jurgen beleefde een Sweelpop om nooit meer te vergeten

Aan het begin van de avond was het de beurt aan Diggy Dex. Hij nam het publiek mee op zijn tocht in zijn verhalen op muziek. Later op de avond liet Antoon de harten van de tienermeiden sneller kloppen met zijn hits als Hotelschool en Olivia.

* Sweelpop heeft veel gezichten. Het is niet alleen de muziek die boeit. Het is vooral de saamhorigheid die ontstaat onder de bezoekers die in een ontwapenende entourage een avondje heerlijk uit hun dak gaan.

De band Beatcrooks zweepte het publiek op met bekende nummers en remixen Summer of 69, Anne uut de Bochte en Tot de laatste druppel. Beatcrooks sloot het festival af met de knaller Happy Hoken.

* Het contracteren van Sterrenteam Beatcrooks bleek een gouden greep.

Tussen deze optredens brak Daredevils met regelmaat door de geluidsbarrière en liet daarbij een spoor van confetti, lege glazen en vooral voldoening achter! Kortom, dit was een editie om nooit te vergeten!

* Daredevils zorgde voor een spetterend feest

Het bestuur van Sweelpop wil alle sponsoren en vrijwilligers van harte bedanken. Mede dankzij hun steun is de jubileumeditie een groot succes geworden!

De foto's zijn gemaakt door Djuulerd.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel