.

.

 

.

Sweelpop krijgt waarderingssubsidie

Tien grote publieksevenementen in Drenthe krijgen een waarderingssubsidie van de provincie van in totaal 42.315 euro. Onder deze evenementen is Sweelpop in Zweeloo De eenmalige subsidies worden uitgekeerd in het kader van de Beleidsregel bijzondere evenementen 2009-2011. Die beleidsregel is in 2009 vastgesteld ter ondersteuning van evenementen met een grote regionale uitstraling en promotionele waarde voor de provincie.

Tot 1 januari konden organisatoren aanvragen indienen voor evenementen die in 2011 plaatsvinden. Bij de beoordeling is onder andere gekeken naar de spreiding van de evenementen. Een belangrijke voorwaarde is ook dat de gemeente een even grote bijdrage levert als de provincie. In totaal zijn 22 aanvragen ingediend. Per evenement is de maximale subsidie 5000 euro.
Vijf evenementen krijgen de maximale bijdrage. Dat zijn Sweelpop, de Gouden Pijl in Emmen, het (inter-)nationale concours hippique in De Wolden, de feestweek van de Rodermarkt in Roden en het Bloemencorso in Eelde.

De andere vijf evenementen die een bijdrage krijgen, zijn de Wintertriathlon Assen, Historische Motor Grand Prix in Eext, het GigaGfestival in Pesse, het Grachtenfestival in Meppel en de Top of Holland Trophy in Assen, Beilen en Paterswolde. (Bron: Coevorden HuisAanHuis / Kon. Boom Uitgevers)


Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel