.

.

 

.

Voortbestaan Sweelpop in beslissende fase

Het voortbestaan van Sweelpop is in een beslissende fase terechtgekomen. De komende weken zijn doorslaggevend of Sweelpop kan worden gered. De vijftien leden tellende werkgroep moet wat dat betreft alle zeilen bijzetten. Het resultaat van een obligatie-actie zal uiteindelijk bepalend zijn of het populaire popfestival verder kan en een bankroet kan worden afgewend. Inmiddels zijn meer dan 200 obligaties a 50 euro aan de man gebracht. De WJD gokt op de verkoop van zeker 400. Binnenkort maakt de werkgroep de balans op en wordt gekeken of de acties toereikend zijn geweest om het voortbestaan te kunnen garanderen.

 

Het zijn woelige tijden voor de werkgroep Jongerendag Zweeloo (WJD). De 28e editie van Sweelpop, op vrijdag 21 augustus j.l., heeft de WJD opgezadeld met een aanzienlijke financiële kater. Over de hoogte van het verlies worden geen mededelingen gedaan, maar de ernst van de situatie is duidelijk. Jarenlang hing een zoete geur rond Sweelpop, maar dit jaar rest een bittere nasmaak. Nu is het erop of eronder. De bestuursleden, met een groot Sweelpop-hart, draaien er niet omheen.

'We zitten echt in zwaar weer. Na 27 geslaagde edities werden we dit jaar tegen alle verwachtingen in met een gigantische dip geconfronteerd. Aan de gezellige sfeer lag het zeker niet, maar niemand had vooraf rekening gehouden met zo'n teleurstellende kaartverkoop. Er werden ruim 1.000 kaarten minder verkocht. Dat zorgt nu voor een gapend gat in de exploitatie. Het mag duidelijk zijn dat we de afgelopen maanden keihard aan een oplossing hebben gewerkt.'

De WJD wil zo snel mogelijk orde op zaken stellen. Dat kan niet zonder hulp van derden. De werkgroep heeft zowel bij de gemeente Coevorden als provincie Drenthe om hulp en advies aangeklopt. 'We hebben allerlei lijntjes uitstaan en we hopen dat we op deze wijze subsidiebronnen kunnen aanboren. Om het tekort weg te werken zijn er allerlei plannen uitgedacht en acties op touw gezet. Ook de opbrengst van de Nieuwjaarsloop Aalden Rondomme komt ten goede aan Sweelpop.

 

Paniek is een groot woord, maar de werkgroep kijkt met een bezorgde blik naar de nabije toekomst. Op de vraag of er dit jaar nog een 29e editie van Sweelpop in het verschiet ligt, willen ze niet inhoudelijk reageren. 'Daar is het op dit moment nog  te vroeg voor, al zal er wel snel duidelijkheid moeten komen. Het staat echter wel vast dat Sweelpop in een ander jasje wordt gestoken. 'Qua ambitieniveau zullen we zeker een stapje terug moeten doen en bovendien zal de kaartprijs naar beneden moeten (dit jaar 28 euro / red). We zullen ook meer rekening moeten houden met concurrerende festivals in de omgeving. Sweelpop is in zijn soort uniek, maar het blijkt dat er wel grenzen zijn. Dat is een wijze en tegelijk harde les die we dit jaar hebben geleerd.'

Bijschrift foto: De sfeer tijdens Sweelpop 2009 was uitgelaten, maar door de tegenvallende kaartverkoop zit de WJD Zweeloo opgezadeld met een behoorlijke financiële kater. (Archieffoto: Thomas Kamman)

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel