.

.

 

.

Een terugblik op het Zuidenveld 2013 in Coevorden

Elke Heidemans praat ons even bij over de Zweeler resultaten op het Zuidenveld

 

De achtkampcompetitie was ook dit jaar een spannende strijd tijdens alle dagen van het Zuidenveld in Coevorden van 12 t/m 16 juni. Een kleine terugblik.

Woensdagavond 12 juni: Na de opening werd de culturele avond gehouden. De acht kernen (Oosterhesselen, Odoorn, Dalen, Schoonebeek, Sleen, Emmen, Coevorden en Zweeloo) hebben alle een mooie invulling gegeven aan de opdracht “symbolische betekenis van bloemen en landen”. Onder leiding van een piloot en stewardess werd het publiek meegenomen op een wereldreis naar de landen Mexico, Spanje, Duitsland, Portugal, Griekenland, Brazilië, Nederland en Oostenrijk. Het publiek werd getrakteerd op gevarieerde sketches met zang, dans en toneel uitgevoerd door jong en oud. De lat lag erg hoog. Ondanks de enorme inzet van Zweeloo, eindigde Zweeloo op een achtste plaats.

Donderdag 13 juni: Het publiek liet zich door de regen niet weerhouden naar Coevorden te komen om de optocht te bewonderen. De optocht liep enige vertraging op, omdat nummer 1 (Dalen) met zijn prachtige grote steenarend moeite had door het centrum van Coevorden te manoeuvreren. Zweeloo eindigde met de wagen op de 6e plek. Met het jureren van de achtkampwagens op een 1e plek! Met het jureren van de culturele avond, de straten en de bogen werd een 3e plek behaald (de jury is een afspiegeling van de bevolking, de kern die het dichtst bij de werkelijke uitkomst zit, krijgt het hoogst aantal punten).

Vrijdag 14 juni: Zweeloo had een goede inbreng van shetlanders, welshpony’s  en rundvee. Elke eerste premie wordt meegeteld. Met de veekeuringen werd een 2e plek behaald. De kracht en inspanning van degenen die met zijn dieren naar het zuidenveld zijn gegaan, werd dus zeker beloond! Hier is ook goed gejureerd. ’s Middags stond het ringsteken op het programma. Nieuw was het hoefijzer werpen. Dit gaf hilarische taferelen, omdat deelnemers op de gekste manieren uit de kar gingen hangen.

Zaterdag 15 juni: Op de zaterdag werd het Concours Hippique verreden, afgewisseld met springrubrieken voor paarden van B t/m ZZ. De achtkamp heeft met het equipespringen een zesde plek behaald. Op de zondag was het de beurt aan de spring- en dressuurpony's.

De achtkampbokaal werd dit jaar, net als vorig jaar, gewonnen door Emmen. Zweeloo is als 7e geëindigd. Dank aan alle vrijwilligers die meegeholpen hebben om dit mooie resultaat te behalen. Vorig jaar 8e, nu 7e, op naar de top-3!

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel