.

.

 

.

Fokkers laten Shetlandkeuring op Zuidenveld links liggen

‘Zuidenveldkeuring heeft op deze manier geen waarde meer’

Fokkers uit de acht Zuidenveldkernen hebben om uiteenlopende redenen geen gehoor gegeven aan de traditionele keuring van Shetlandpony’s. 'De lol is er zo wel van af en op deze manier heeft de Zuidenveldkeuring geen waarde meer.

Door de zeer beperkte deelname is er ook geen jury uitgenodigd om de pony’s te beoordelen’, zo maakt Hilda Lanting uit Aalden de balans op.

Ze kwalificeert het jaarlijks ponyevenement als een trefpunt en competitie tussen fokkers uit de regio. Het keuringsterrein in Odoorn lag er tijdens Zuidenveld 2016 stil en verlaten bij. De deelnemers waren op één hand te tellen: Sandra Lanting, Jan Lanting, Gerko en Hilda Lanting, Justin Scheffer (onderdeel van team Lanting) en D. Treurniet uit Erica.

Al jarenlang zetten de Lanting’s zich in voor de kwaliteitsverbetering van Shetlanders. Het Zuidenveld is dichtbij huis bij uitstek een ontmoetingspunt om de kwaliteit te toetsenen het ras te promoten. Om er toch nog wat van te maken, mocht het handjevol publiek per rubriek de winnaar kiezen. Hilda Lanting hoopt tijdens de jaarlijkse premiekeuring voor Shetlandpony’s duidelijk op meer respons. Deze keuring, op zaterdag 13 augustus a.s. in manege De Vliers in Dalen, wordt georganiseerd door het Nederlands Shetland Pony Stamboek (NSPS) regio Drenthe-Zuid.

Uitslagen Zuidenveldtentoonstelling 2016: Rubriek 1: Veulens: rubriekswinnaar was het veulen van de heer Treurniet; Rubriek 2: Eénjarige merries: rubriekswinnaar was een eenjarige merrie van Sandra Lanting; Rubriek 3: Tweejarige merries: rubriekswinnaar was een tweejarige pony van Gerko en Hilda Lanting, zeer netjes voorgebracht door dochter Laura Lanting; Rubriek 4: Volwassen merries: rubriekswinnaar was een driejarige merrie van Gerko en Hilda Lanting; Kampioen Zuidenveld, gekozen uit de 4 rubriekswinnaars, was Laura Lanting met haar 2-jarige merrie.

Bijschrift foto: De 2-jarige merrie van Laura Lanting (6) uit Aalden werd tijdens de afgelopen Zuidenveldtentoonstelling in Odoorn algemeen kampioen. (Foto: Stal De Drift). BRON : COEVORDEN HUIS AAN HUIS

Oes Eig'n Kraantien d.d. 19 juli 2016.

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel