.

.

 

.

Zweeloo weer in de ban van de Achtkamp

Bevolking kan woensdagmiddag a.s. praalwagen voor Zuidenveld al bewonderen

Zweeloo presenteert zich deze week tijdens de Zuidenveldtentoonstelling in Dalen weer als vanouds van de allerbeste kant. Creativiteit viert andermaal hoogtij bij de inzendingen. Zo is de Achtkamp-wagen die Zweeloo donderdagavond naar de allegorische optocht afvaardigt weer een echt kunstwerk. Enorm veel vrije uurtjes heeft een groep vrijwilligers in de opmaak van deze praalwagen geïnvesteerd. Ook de cabaretgroep, die woensdagavond tijdens de Culturele Avond ons dorp in de feesttent van Dalen zal vertegenwoordigen, is er helemaal klaar voor.


Bovendien neemt Zweeloo in het kader van de Achtkamp weer deel aan de foto-tentoonstelling, die traditiegetrouw onderdeel uitmaakt van de competitie tussen de acht Zuidenveldkernen. Niet alleen de inzending van de praalwagen en een toneelstu maken onderdeel uit van de Achtkamp-competitie, ook de Zweeler inzenders van vee en paarden zijn uiteindelijk bepalend voor het eindresultaat. Hoewel Zweeloo deze week uiteraard om de hoogste plaatsen mee wil strijden, blijft ‘meedoen' volgens de Achtkamp-commissie vele malen belangrijker dan 'winnen'.  
Woensdagmiddag = kijkmiddag Inwoners die donderdagavond niet bij de allegorische optocht in Dalen aanwezig kunnen zijn, krijgen woensdagmiddag (16 juni a.s) vanaf 13.30 uur tot 16.00 uur de gelegenheid om de praalwagen van de Achtkamp Zweeloo in de schuur van de Rikus Ruinemans (Kruisstraat 11) te bewonderen.
Bijschrift foto 9011: Vrijwilligers hebben met veel inzet gewerkt aan de folkloristische praalwagen, die Zweeloo komende donderdagavond naar de Zuidenveldtentoonstelling in Dalen afvaardigt. (Foto: Ruud Janse Fotografie)

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel