.

.

 

.

Bevolking Zweeloo smeedt plannen voor Zuidenveld

Afgelopen zaterdagavond konden de inwoners van Zweeloo in dorpshuis De Spil bepalen welke boog en welke praalwagens de eer van het dorp bij de Zuidenveldtentoonstelling in juli 2019 hoog zullen houden. Ruim 60 inwoners maakten van deze gelegenheid gebruik, waaronder, en dat is verheugend, een redelijk aantal jongeren. Immers, wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

Het is een cliché, we weten het, maar deze geldt in de huidige tijd zeker voor het in stand houden en bevorderen van de Zuidenveld-traditie.
De aanwezige Zweelers konden kiezen uit een ruim aantal ingezonden ontwerpen, tekeningen en ideeën, te weten vijf voor de praalwagens en maar liefst veertien voor de boog. Gaf dat problemen? Nee hoor, de meningen van de Zweelers over de mooiste en meest kansrijke boog en praalwagens waren vrij unaniem. Wat het uiteindelijk is geworden? Tja, dat is het geheim van de Zweelers. We verklappen alleen dat het groots gaat worden.

En verder was het zaterdagavond erg gezellig in De Spil. Met zelfs een Rad van Avontuur, voor deze avond even omgedoopt tot Rad van Sweel. Er moet immers geld in het Zweeler laatje komen om straks de praalwagens, boog en straatversiering te kunnen bekostigen. Uw OEK-medewerker had het genoegen een zakje tulpenbollen te winnen. Het poten kan gelukkig nog net in december, lezen we op de verpakking.

Zoals gezegd was het zaterdagavond goed toeven in De Spil. Hoe laat het is geworden? Geen idee, dat is weer het geheim van de Zweelers.

De Zweeler Zuidenveld Commissie bestaat uit: Petra Kleinman, Egbert Hidding, Jan Willem Boezen, Alfred Askes en Alex Klingenberg.

Bijschrift foto: Zaterdagavond konden de inwoners van Zweeloo bepalen welke boog en welke praalwagens de eer van het dorp bij de Zuidenveldtentoonstelling in juli 2019 hoog zullen houden. (Foto: Alex Klingenberg)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 11 december 2018

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel