.

.

 

.

Vereenigde Sweeler Bierbrouwers introduceren de ‘Zuidenvelder’

Speciaal voor het Zuidenveld Zweeloo hebben de brouwers een bierspecial gebrouwen en gebotteld voor het Zuidenveld dit jaar. Dit bier wordt met pure passie gebrouwen volgens een recept welke stamt uit de overlevering van de enige keurmeester, annex caféhouder, van Sweel. Doordat er vergist wordt met een speciaal bovengist blijft de volle frisheid en witheid optimaal bewaard, en dat ku’j pruuve’.

Fris zomerbier
De Zuidenvelder, gebrouwen met water, hop, gist, gerst- en tarwemout heeft een alcoholpercentage van 5% VOL en komt op fles (0,33 ml) en op fust, dat wordt getapt bij ’t Hoes van Hol-An en het Wapen van Aelden. Dit frisse witbier is aangenaam gezelschap tijdens lekker zomerweer.

Introductie
Op vrijdagavond 12 april a.s. van 17.00 tot 20.00 uur kunt u zich overtuigen van de heerlijke smaak van dit speciale witbier bij het Wapen van Aelden. Het eerste glas krijgt u van de Vereenigde Sweeler Bierbrouwers. Maak dus van deze gelegenheid gebruik!

Er staat meer op stapel
Op korte termijn gaan de brouwers starten met het brouwen van IPA, Indian Pale Ale, ook weer volgens eigen receptuur. Meer speciaal bieren zullen volgen. De vertrouwde bieren blijven in productie en zijn op fles verkrijgbaar bij de Coop in Aalden.                                                                          ‘

Oes Eig'n Kraantien d.d. 26 maart 2019

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel