.

.

 

.

Zuidenveld Nieuwsbrief 2

Beste inwoners, Voor u ligt alweer de tweede nieuwsbrief. In de afgelopen weken zijn we als commissie druk geweest met de verpachting van het Zuidenveld: welke cateraar doet het beste bod?

Ook de begroting kost ons wel wat zweetdruppels. Het is als klein dorp niet gemakkelijk een evenement te organiseren dat meer dan een ton kost. We willen het evenemententerrein gratis toegankelijk houden en de entree van de zaterdagavond laag houden, dus we moeten creatief zijn en vinden hopelijk nog veel sponsoren. Als u nog een idee heeft om inkomsten te krijgen; wij horen het graag! Ondertussen wordt het programma steeds concreter en zien we in allerlei schuren ’s avonds al licht branden. Vooral de dinsdag- en donderdagavond blijken goede klusavonden te zijn! We wensen iedereen veel voorpret toe!

Nu te koop: de vlag van Zweeloo
Kent u ‘em nog? De vlag van de voormalige gemeente Zweeloo? Ze zijn vanaf deze week verkrijgbaar voor € 25,- per stuk. Afmeting: 100 x 150 cm. Het lijkt ons een prachtig gezicht als ze straks tijdens het Zuidenveld in alle vlaggenmasten hangen! Maar het is natuurlijk ook gewoon leuk voor aankleding van je studentenkamer, de jeugdsoos of om mee te nemen naar een evenement. Bestel er snel een via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij de familie Klingenberg. Wees er snel bij, want op = op!

Aftelbord
Hebt u het aftelbord al zien staan op het grasveldje bij Tante Sweel? Nog minder dan 60 dagen te gaan… Het is de bedoeling dat het bord straks gevuld wordt met naambordjes van onze sponsoren. Onze sponsorcommissie gaat binnenkort bij ondernemers langs. Weet u ook nog een mogelijke sponsor? Suggesties zijn welkom bij Richard Kuper of via ons mailadres.

Route langs versieringen
We gaan weer een route maken langs alle versieringen. In de volksmond ook wel ‘lichtroute’ genoemd. We krijgen veel vragen waar de route langs gaat. Dit kunnen we pas bekend maken als we weten welke straten en buurten versierd zijn. Geef daarom snel het thema van de straatversiering door, zodat we de route definitief kunnen maken. Doorgeven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ballonvaart
Het was 16 jaar geleden een groot succes: veel inwoners gingen de lucht in met een grote luchtballon. Dit jaar willen we bij voldoende belangstelling opnieuw meerdere ballonnen laten opstijgen. De kosten voor een ballonvaart zijn € 140,- per persoon. Een onvergetelijke ervaring voor jezelf of om cadeau te geven! Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Erebogen
Het is een mooie traditie dat de dorpen een ereboog maken voor het Zuidenveld. Hier komen ze straks te staan: Meppen: Aelderstraat (garage Mekkes), Aalden: Aelderstraat (Kuijer), Wezup: Aelderstraat (Food Basics), Benneveld: Burg. Tonkensstraat en Zweeloo: ter hoogte van Klooster 21.

Volg ons ook op Facebook en Instagram
Volgt u ons al op social media? Like en volg onze pagina’s en blijf op de hoogte!

Wist u dat…? Het eerste Zuidenveldbiertje prima smaakt? Deze Weizen is sinds afgelopen vrijdag op de markt en op tap verkrijgbaar bij de diverse horecagelegenheden en in flesjes te koop bij de Coop.

Zuidenveld-expositie van de Historische Vereniging De Historische Vereniging Zweeloo is bezig met het samenstellen van een expositie over het Zuidenveld. We beschikken al over vele foto’s, krantenartikelen en ander archief materiaal, maar om onze expositie wat te verluchtigen zijn we op zoek naar attributen of andere opmerkelijke zaken die te maken hebben met het Zuidenveld.

Zo zoeken wij bijvoorbeeld een “decoratief” paard om ons herautenkleed te kunnen tonen. (We hebben al een aanbod van een paard, maar het aangeboden paard is erg groot en erg zwaar en daardoor moeilijk in onze expositieruimte op te stellen).

Mocht u iets voor de expositie in huis hebben wat we in bruikleen mogen krijgen, dan horen we dat graag van u.

U kunt daarvoor contact opnemen met:

Harm Tiemens (Aalden)                                  0591-377378   
                                                     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bea Kool (Aalden)                                            0591-377000

Egbert Hidding (Zweeloo)                                0591-372464
                                                                      Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Madeleine Beaumont (Meppen)                      0591- 372822

 

Buurten/straten Aalden
In heel veel buurten en straten wordt actief gewerkt aan de straatversiering. Prachtig. Als commissie hebben we geen volledig zicht op de deelnemende buurten/straten en ook niet op het feit dat er mogelijk nog buurten of straten zijn die nog niet begonnen zijn en waar helemaal nog geen initiatieven zijn genomen. Willen jullie op bijgaand e-mailadres de stand van zaken in jullie buurt/ straat aan de commissie doorgeven? Alvast vriendelijk bedankt. Ook voor vragen kunt u bij de commissie terecht.

Boog en wagen
In de schuur van Roelof Frensen (Aelderstraat 56) worden een wagen en een boog gebouwd. De wagen krijgt al vorm, maar aan de boog moet nog worden begonnen. De materialen zijn er inmiddels. De groep die hier mee aan de slag is, komt bij elkaar op dinsdagavond, donderdagmiddag en -avond. Hulp is van harte welkom!

Straatversiering  Aelderstraat
De straatversiering langs de Aelderstraat moet nog worden opgestart. Onze commissie nodigt alle bewoners van de Aelderstraat uit om van gedachten te wisselen over de straatversiering. We hebben het overleg gepland op dinsdagavond 23 april om half 8 in de Korenhof. U bent van harte welkom. U krijgt nog nader bericht.

Wagenbouw in Aalden.
Mocht u een wagen bouwen in het Aalden, dan willen we dat als commissie graag horen. We kunnen u dan mogelijk financieel ondersteunen.

Mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Brievenbus: Markeweg 28, Aalden.

Met vriendelijke groet, de commissie, Alie Askes, Astrid Bos, Mark Holman, Gertjan Reinders en Harm Tiemens.

 

Zweeloo
Vanuit het dorpsbudget heeft het Zuidenveld voldoende stemmen gekregen van de inwoners van Zweeloo. Zowel de dorpsversieringen als het overkoepelende feest mogen op een mooie bijdrage rekenen!

Iedere dinsdag- en donderdagavond wordt er in de schuren gewerkt aan de boog en wagen. De boog is een groot project, waar we nog wel wat hulp bij kunnen gebruiken! We zitten in de schuur bij de fam. Ten Hoor.

 

Benneveld
De boog komt definitief aan de Burg. Tonkenstraat te staan, ter hoogte van Map Dijkstra. Benneveld neemt ook de straatversiering van de Tonkenstraat voor haar rekening. Er wordt gebouwd bij de familie Brinks. Contactpersonen: Karin en Nico van Gijtenbeek.

 

Meppen en Wezup
Deze dorpen liggen goed op schema. Contactpersoon in Meppen is Bert Bruinsma. Inwoners van Wezup kunnen terecht bij Jos Grootscholten of Gerus Cornelissen.

www.zuidenveld.com

Oes Eig'n Kraantien d.d. 16 april 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel