.

.

 

.

Zuidenveldfeest Op stoom

Op verzoek van O.E.K. verzorgt Nathalie Matijsen, voorzitter van het plaatselijk Zuidenveldcomité, regelmatig een update over het komende Zuidenveldfeest in juli 2019. Hier is haar vierde bijdrage.

Op weg naar huis, rij ik door het Klooster in Zweeloo. De schuurdeuren van de familie Kroes staan wagenwijd open.

Meerdere mannen zijn druk met hout bezig. Ik steek mijn hand op en rij door naar huis, want er wacht mij nog een vergadering. Het Zuidenveld kost al aardig wat uurtjes in de week. En niet alleen bij ons als plaatselijke commissie.

 

 

Het Zuidenveld begint te leven in ons dorp. Wij vonden het vooraf eerlijk gezegd wel spannend of het zou lukken om inwoners weer enthousiast te krijgen. Ook ‘Zweel’ is echt wel veranderd in acht jaar tijd. Maar toch zien we die saamhorigheid, die ons dorp altijd al zo levendig houdt. Straat- en buurtgenoten zoeken elkaar op voor straatversiering en er wordt ook al hard gewerkt aan de wagens en bogen. En niet te vergeten, al die enthousiaste leden van de commissies die een van de activiteiten aan het organiseren zijn. Want het programma komt nu ook echt op stoom. Dankzij al die vrijwilligers, super!

Het belooft echt een gezellig festival te worden, straks in juli. Voor alle leeftijden proberen we wat te organiseren. Zodat ook echt iedereen van het Zuidenveld kan genieten. Muziek, eten en drinken, creatief bezig zijn en sport en spel: er zit van alles in. Afgelopen week hebben we een FIFA-toernooi voor de jeugd vastgelegd en we zijn bezig met “Sweely” voor de schooljeugd op vrijdag;  Laat je verrassen.

Ook aan het seniorenprogramma wordt gewerkt. Net als het kinderprogramma voor peuters en basisschoolleerlingen. De (mini) cross triatlon van Zwembad Zweeloo is op de zaterdag (oefenen allemaal!) en als de aanmeldingen blijven binnen komen, dan kan er op zaterdagavond een mooie groep luchtballonnen de lucht in. En we sluiten op zondag af met een heuse familiedag met hopelijk lekker weer, gezellig met elkaar op de Brink. 

Ook de feestcommissie is op stoom en de bands zijn gecontracteerd. We gaan weer feesten met DJ’s, ABBA en top-40 bands. Ook onze koren en BOM uit Zweeloo hebben zich al bij ons gemeld en zullen zondag op de brink te beluisteren zijn. En Kunstenaarsdorp Zweeloo en de historische vereniging zitten vol plannen. En wist u al dat er dit jaar ook schapen op het Zuidenveldterrein zijn? U kunt het uitgebreide programma lezen op onze website www.zuidenveld.com.

Volgende week verschijnt er weer een nieuwsbrief. Met een stand van zaken in de dorpen, een aankondiging voor onze ouderen en nog veel meer. In de tussentijd stomen wij lekker door!

Namens het Zuidenveld comité Zweeloo

Nathalie Matijsen, voorzitter

Oes Eig'n Kraantien d.d. 1 mei 2019

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel