.

.

 

.

Zuidenveld Nieuwsbrief 3

Beste inwoners, Voor u ligt alweer de derde nieuwsbrief. De komende tijd zal deze wat vaker bij het Oes Eign Kraantien zitten om u te informeren over de voortgang.

Binnenkort gaan we als bestuur een rondje maken langs de schuren, waar hard geklust en geknutseld wordt. We vinden het leuk om te horen hoe alles verloopt. Het programma is zo goed als rond. In de volgende nieuwsbrief vertellen we u meer over het seniorenprogramma en programma voor de kinderen/jeugd. Want we hopen dat ook zij een onvergetelijk Zuidenveldfeest mee gaan maken. Op de achterzijde leest u meer over de (licht)route langs de versierde straten en buurten. En ook over een speciale Zuidenveldroute van ons Kunstenaarsdorp.

Te koop: de vlag van Zweeloo
Er zijn al bijna 100 vlaggen van de oude gemeente Zweeloo verkocht. Ze zijn nog steeds verkrijgbaar voor € 25,- per stuk. Afmeting: 100 x 150 cm. Het lijkt ons een prachtig gezicht als ze straks tijdens het Zuidenveld in alle vlaggenmasten hangen! Maar het is natuurlijk ook gewoon leuk om te hebben, op te hangen of mee te nemen op vakantie of naar een evenement. Bestel er snel een via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij de familie Klingenberg. Wees er snel bij, want op = op!

Feest, feest, feest!
Op vrijdagavond, zaterdagavond en zondagmiddag staat het Zuidenveld in het teken van feest. De bands zijn bijna allemaal vastgelegd en er is voor elk wat wils:
Op vrijdag hebben we een show van DJ Rooie Jager, die alles draait, van Brandend zand tot The Prodigy. Zaterdagavond kunt u feesten op de brink met ABBA Fever en de Black Tie Monkey Squad. Zondag hebben we ook een DJ en heel veel muziek van eigen Zweeler bodem. Dat wordt een echte familiedag met allerlei activiteiten en gezellig genieten van eten uit een van de vele foodtrucks en een drankje (of twee).

Bedankt voor uw stem!
Wij zijn ontzettend blij met de mooie bedragen, die we vanuit de dorpsbudgetten van dorpsbelangen Aalden en Zweeloo hebben mogen ontvangen. We gaan het geld goed gebruiken voor de activiteiten. Dank aan iedereen die op ons gestemd heeft en dank aan beide dorpsbelangen voor hun inzet!  

Ballonvaart
Het was 16 jaar geleden een groot succes: veel inwoners gingen de lucht in met een grote luchtballon. Dit jaar willen we bij voldoende belangstelling opnieuw meerdere ballonnen laten opstijgen. Een aantal dorpsgenoten heeft zich al aangemeld, wie volgt? De kosten voor een ballonvaart zijn € 140,- per persoon. Een onvergetelijke ervaring voor jezelf of om cadeau te geven! Aanmelden kan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Seniorenprogramma
Aan alle golden oldies van Sweel en omgeving: Op zaterdagochtend 13 Juli vindt het senioren-programma plaats. We zijn momenteel druk bezig met alle voorbereidingen. Houd het krantje in de gaten voor meer nieuws. Het wordt een kunstzinnige ochtend met het thema: Het is de kunst om in beweging te blijven. Zet de ochtend alvast op uw kalender!

Wist u dat…? De geschiedenis van het Zuidenveld te zien in bij het Frensenhoes in Meppen? De Historische vereniging heeft een tentoonstelling gemaakt, die zeker de moeite waard is om te bekijken. Doen!

Meppen
In Meppen vordert de bouw voor het Zuidenveld gestaag. Op dinsdag, donderdag en zaterdagochtend is er een leuke ploeg aan de slag in de schuur bij Albert Kuipers, aan de Middendorpsstraat 1. De wagen is al nagenoeg af. Daarna starten we met de bouw van de boog. Extra hulptroepen uit ons dorp (handig, creatief of gewoon omdat het zo gezellig is) zijn nog steeds van harte welkom. Kun je overdag niet helpen? Dan is er over het algemeen op dinsdagavond ook nog volk. Tot gauw, Dorpscommissie Meppen.

Fietsen en wandelen tijdens het Zuidenveld
Dankzij Zweeloo Kunstenaarsdorp en Tourist Info Aalden  (TIP) kan iedereen tijdens het Zuidenveld een wandel- of fietsroute volgen door onze dorpen.  Dit zijn bestaande routes, die bij de TIP te koop zijn. Voor het Zuidenveld komt er een kunstroute/puzzeltocht rondom Zweeloo, waarmee ook een prijsje verdiend kan worden. Wilt u nu al genieten van onze mooie dorpen? Ga dan naar de TIP of kijk op kunstenaarsdorpzweeloo.nl/wat-doen-we/brinken-expositie

Zweeloo
Het bouwen gaat voorspoedig. Aanstaande zaterdag organiseren we een Boeldag op de brink. Aanvang: 15.00 uur. De opbrengst gebruiken we voor de versieringen. Komt allen, ook als u niet in Zweeloo woont!

Wezup
Op maandag- en woensdagavond wordt er gewerkt aan de wagen en de boog. De wagen wordt gebouwd in de schuur van Gertjan Heidemans (Brugstraat 3), de boog in de schuur van Arjan Hoving (Brugstraat 5).

Route versieringen bekend
Tijdens het Zuidenveld is er altijd een route langs de versierde straten en buurten. We hebben al vaak de vraag gehad of de route al bekend is. En dat is ‘ie! Het is ongeveer dezelfde route als acht jaar geleden. De route wordt tijdens het Zuidenveld met bordjes aangegeven. Aan alle straten/buurten de vraag goed op de rijrichting te letten, zodat mensen niet tegen de achterkant van de versieringen aan kijken. Verder hopen we dat jullie ook denken aan leuke lampjes of kaarsen bij de versieringen, voor als het schemerig wordt.

Keuring
Op donderdag 11 juli gaat een jury de straatversieringen beoordelen. Is uw straat of buurt nog niet aangemeld? Doe dat dan snel.

Doorgeven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Anita Klingenberg.

De lichtroute start en eindigt bij het industrieterrein in Zweeloo.  Als Benneveld, Meppen en Wezup ook straten gaan versieren, dan wordt de route nog uitgebreid. Het kaartje komt z.s.m. op de website te staan.

 

 

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel