.

.

 

.

Voor het eerst Zuidenveld ....!

Als relatief nieuwkomer maak ik voor het eerst Zuidenveld mee. Toen ik er van hoorde dacht ik: jeetje, wat een werk voor maar 3 dagen en: is het niet wat uit de tijd? Ook hoorde ik nogal wat ervaren ouderen zich afvragen of er nog wel voldoende animo voor zou zijn.

 

Welnu, met die animo viel het al gauw mee op de dorpsbijeenkomsten! En nu is men bijna overal druk met boog, wagens en straatversiering.

Dat proces van de straatversiering leerde mij echt inzien wat Zuidenveld is: het is erg belangrijk voor het bevorderen van de saamhorigheid! In mijn straat zijn zo’n 20 mensen actief en is er een echt straatbestuur dat het geld inzamelt en beheert en knopen doorhakt. Maar meestal is het onderling overleg zo constructief dat dat knopen doorhakken bijna niet nodig is.

Elke woensdagavond is men van 19.00 tot 21.00 uur enthousiast aan het werk, waarbij mij ook het streven naar perfectie opvalt. Met gelukkig ook enkele jongeren, die nog niet zo lang in de straat wonen en die je zo mooi leert kennen.

En dan om 21.00 uur de nazit met een borreltje erbij. Ontzettend gezellig! Keurig om 22.00 uur gaat een ieder zijns of haars weegs. Voor mij kan Zuidenveld nu al niet meer stuk!

Hans Terbach

Oes Eig'n Kraantien d.d. 28 mei 2019

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel