.

.

 

.

Zuidenveld Nieuwsbrief 4

Beste inwoners,

De tijd vliegt! Op het aftelbord bij Tante Sweel kunnen we dat zelf iedere dag zien. Het is alweer juni en nog minder dan 40 dagen te gaan!

 

Dan kunnen we zien wat iedereen de afgelopen weken heeft gemaakt en gaan we hopelijk een gezellig Zuidenveld beleven. Wij doen ons best om een programma te maken, waar iedereen plezier aan beleeft. Nu maar hopen dat de zon er ook zo over denkt, want die hebben we niet in de hand. De laatste weken gaan in, en dat betekent de puntjes op de ‘i’ zetten. En nog even flink buffelen in alle schuren. Zodat we er straks allemaal klaar voor zijn. Ook wij kunnen nog wel wat hulp gebruiken. Vooral tijdens het Zuidenveld zelf.  Dus als je als vrijwilliger een paar uurtjes wilt helpen, meld je aan!!

 

Cateraar bekend
We hebben voor de verpachting van de catering afgelopen week een contract afgeloten met Striethouldt Catering uit Westerbork. Zij hebben ons de beste aanbieding gedaan en gaan er straks voor zorgen dat ons op het gebied van eten en drinken niks te kort komt.
Meer weten over deze cateraar? www. cateringuitdrenthe.nl

 

Bands feestavonden
Op vrijdagavond en zaterdagavond staat het Zuidenveld in het teken van feest. De bands zijn bijna allemaal vastgelegd en er is voor elk wat wils:
Op vrijdag treedt eerst de Shitfaced Mermaids op, een folkband die we ook van Folk veur Volk kennen. Daarna zorgt DJ Rooie Jager voor een show waarbij iedereen aan zijn trekken komt: van Brandend zand tot The Prodigy. Deze avond is gratis toegankelijk. Tussendoor vindt de uitreiking van de prijzen van de versieringen plaats. Zaterdagavond kan iedereen feesten op de brink met de allerbeste Abba coverband: ABBA Fever en de super feestband Black Tie Monkey Squad.

De voorverkoop van de kaarten voor de zaterdagavond start binnenkort. Wij houden u op de hoogte!

 

Vaderdagtip: Ballonvaart
Het was 16 jaar geleden een groot succes: veel inwoners gingen de lucht in met een grote luchtballon. Dit jaar gaan we opnieuw een
ballonvaart organiseren. Een twintigtal dorpsgenoten heeft zich al aangemeld, wie volgt? De kosten voor een ballonvaart zijn € 140,- per persoon. Een onvergetelijke ervaring voor jezelf of om cadeau te geven! Een leuke tip voor vaderdag!
Aanmelden kan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Te koop: de vlag van Zweeloo
Er zijn al bijna 150 vlaggen van de oude gemeente Zweeloo verkocht. Ze zijn nog steeds verkrijgbaar voor € 25,- per stuk. Afmeting: 100 x 150 cm. Het lijkt ons een prachtig gezicht als ze straks tijdens het Zuidenveld in alle vlaggenmasten hangen! Maar het is natuurlijk ook gewoon leuk om te hebben, op te hangen of mee te nemen op vakantie of naar een evenement. Bestel er snel een via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij de familie Klingenberg. Wees er snel bij, want op = op!

 

1e editie van Sweel-y
Op vrijdagmiddag 12 juli vindt de 1e editie van Sweel-y plaats: een race met alles op wielen! Van loopfiets tot rollator, van traptrekker tot crossfiets. Van step tot zeepkist, van een versierde fiets tot rolstoel. Alles en iedereen is welkom om mee te doen op ons Sweel-y parcours. Binnenkort volgt meer info en start de inschrijving!

 

Volg ons ook op Facebook en Instagram
Volgt u ons al op social media? Like en volg onze pagina’s en blijf op de hoogte!

 

Zwembad Zweeloo Cross Triathlon
Op zaterdag 13 juli a.s. staat de derde editie van de Zwembad Zweeloo Cross Triathlon op het programma. De triathlon valt dit jaar samen met het Zuidenveld.  Deelnemers kunnen kiezen tussen 1/8 of 1/16 triathlon: 500/250 meter zwemmen, 20/10 kilometer mountainbiken en afsluiten met een crossloop van 5/2,5 kilometer.

Nieuw dit jaar is de 1/8 Triathlon-estafette, waarin drie teamleden ieder één discipline afwerken. Het is een onderdeel waarin saamhorigheid, prestatie en plezier hand in hand gaan.

De Zwembad Zweeloo Cross is geschikt voor zowel recreanten als fanatieke duuratleten. ‘De recreanten wil gewoon kennismaken met deze tak van sport en finishen. Terwijl de fanatieke duuratleten juist heel prestatiegericht willen proberen het uiterste uit zich te halen en een snelle tijd wil neerzetten. ‘Beide is mogelijk tijdens de Zwembad Zweeloo Cross Triathlon.’

De triathlon start bij het zwembad en eindigt op het Zuidenveldterrein. Kijk voor meer informatie en aanmeldingen op: www.zwembadzweeloo.nl

 

Zuidenveldlezing op 27 juni
St. Kunstenaarsdorp en Historische Vereniging Zweeloo (HVZ) hebben de handen ineen geslagen en organiseren op donderdagavond 27 juni een speciale Zuidenveldlezing. Harm Jan Lesschen uit Oosterhesselen komt vertellen over de ontwikkeling van de dingspelen uit vroeg tijden naar het Zuidenveld van Nu. De lezing wordt afgesloten door HVZ met een fotopresentatie van Zuidenvelden uit het verleden. De lezing is gratis toegankelijk en in het bijzonder interessant voor inwoners die Zuidenveld niet (goed) kennen en dit niet eerder meemaakte.

Locatie: Kunstenaarsherberg (achter Tante Sweel); Tijd:  20.00 uur. De herberg is om 19.30 open.  

 

Vrijwilligers gezocht!
Voor de opbouw en de dagen van het Zuidenveld zelf zijn we nog veel vrijwilligers nodig. Ook al ben je maar een paar uurtjes beschikbaar, alle beetjes helpen. Dus geef je op! Broodjes smeren, parkeerwachten, opbouwen, opruimen, een groep begeleiden en ga zo maar door. Alle hulp is welkom! Geef je op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij een van de bestuursleden.

 

Rondrit voor senioren:
Voor de senioren die niet de mogelijkheid zien om zelfstandig de lichtroute te kunnen rijden, heeft de seniorencommissie een alternatief bedacht. Ga gezellig mee in de huifkar en maak een mooie rondrit langs de lichtroute. We zullen 2x een ronde gaan maken. 
Wanneer:  Zaterdag 13 juli, 14.00 en 15.45 uur
Opstappunt: Vóór, bij de Korenhof. Opgeven bij: Alie Bruinsma, tel. 0591-372157

 

Bericht van de seniorencommissie:
Kloddertje roze daar,

En een kloddertje roze hier.

Het seniorenprogramma geeft ons veel plezier.

Maar ook ontspanning en rust.

Zowel bewust als onbewust. 

Rood en blauw deze kleuren die zie je terug in het programma,

Links rechts alles komt aan bod.

Muziek staat hier centraal.

In onze andere les groet je de zon.

Maar werk je ook met chakra’s.

Adem in en adem uit.

www.zuidenveld.com

Oes Eig'n Kraantien d.d. 4 juni 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel