.

.

 

.

Zuidenveld Nieuwsbrief 5

Beste inwoners,
Nog minder dan een maand te gaan! En wat gaat het leuk worden! Het is voor iedereen nog even hard doorwerken. Wij hebben het programma zo goed als rond. Nu nog ‘even’ alles goed organiseren en voorbereiden. Wij hebben geprobeerd een aansprekend programma te maken, voor elk wat wils.

Er zijn aparte commissies voor allerlei onderdelen en ook die vrijwilligers werken hard om een mooi programma samen te stellen en alles goed te organiseren. Fijn dat er zoveel enthousiasme is! In deze nieuwsbrief staat weer een heleboel informatie over het programma, maar ook over de jurering van alle versieringen. Kijk ook eens rond op de website www.zuidenveld.com. Die proberen we zo actueel mogelijk te houden.

Route optocht staat op de website
De route van de optocht is definitief. Deze start vrijdag 12 juli om 18.30 uur op het industrieterrein in Zweeloo.  Via het Klooster en de Kloosterwarsweg gaat deze richting Aalden. De route komt twee keer over de Aelderstraat. Het routekaartje is te bekijken op onze website www.zuidenveld.com Je vindt hier ook de route langs alle versieringen.

Loop of fiets je mee in de optocht?
Het belooft een heel mooie optocht te worden. We hebben meer dan 20 wagens en er zijn bolderkarren, duofietsen, muziekgroepen, majorette’s en natuurlijk ontbreekt onze eigen wijkagent niet! Iedereen mag van ons meedoen in de optocht, als je er maar iets leuks van maakt. Lijkt je dit wat? Meld je dan aan vóór 30 juni via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan kunnen wij een definitieve indeling maken.

Jurering straatversiering
De bogen en straatversieringen moeten uiterlijk donderdagochtend 11 juli om 12.00 uur klaar staan. Donderdagmiddag komt de jury langs om alles te beoordelen. Willen alle contactpersonen van de straten een beschrijving aanleveren van de straatversiering? Dat is handig voor de jury. Graag titel, beschrijving, gebruikte materialen en andere informatie mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of in de brievenbus bij Kloosterdwarsweg 2 in Zweeloo. Doe dit uiterlijk 30 juni!

Voorverkoop gaat van start
De kaartverkoop voor de zaterdagavond gaat van start. Voor slechts € 12,50 kun je deze gezellige feestavond meemaken. Er zijn optredens van de leukste en beste ABBA Tribute band en de Black Tie Monkey Squad. Dat wordt gegarandeerd een groot feest!

De kaarten zijn online te bestellen via onze website www.zuidenveld.com of bij een van de drie voorverkoopzuilen bij: COOP Weggen in Aalden, Warenhuis/Drogisterij Koopman in Oosterhesselen of bij AH Kortwijk in Sleen.  Aan de kassa tijdens de avond zelf, kosten de kaarten € 17,50. Op vrijdag en zondag is de entree gratis.

Prijsuitreiking
We hebben afgesproken geen geldprijzen te doen, zodat we niet langs alle deuren hoefden met een lijstcollecte. Maar natuurlijk hebben we wel een prijsuitreiking!

Want wie wil nu niet de komende acht jaar de beste straat of het beste dorp zijn? De prijsuitreiking is op vrijdagavond, na de optocht, tegen 21.00 uur bij het podium op de brink. Burgemeester Bert Bouwmeester reikt de prijzen uit.

Afspraken begrafenisvereniging
Het tentoonstellingsterrein ligt dicht bij de aula. We hebben met de begrafenisvereniging om tafel gezeten en goede afspraken gemaakt voor het geval we onverhoopt een sterfgeval in ons dorp hebben.  Uitgangspunt: we houden rekening met elkaar!

 

Vrijwilligers gezocht!
Voor de opbouw en de dagen van het Zuidenveld zelf zijn we nog veel vrijwilligers nodig. Ook al ben je maar een paar uurtjes beschikbaar, alle beetjes helpen. Dus geef je op! Alle hulp is welkom! Geef je op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij een van de bestuursleden.

Aanmelden tuinkeuring
We hebben nog niet zo veel aanmeldingen voor de tuinkeuring. Om er een leuke competitie van te maken, kunnen we nog wel wat tuinen gebruiken. We hebben zoveel mooie tuinen in onze dorpen! ie is er trots op zijn of haar tuin en vindt het leuk om deze te laten jureren?

Via de website kun je je aanmelden. En je kunt ook aangeven welk gedeelte van de tuin je wilt laten jureren en of dat met of zonder verlichting is.

Let op: de uiterste aanmelddatum is 30 juni!

Familie Festival op zondag
De zondag gaat een gezellige familiedag worden. Vanaf 11 uur kun je heerlijk vertoeven op de brink. Er is muziek, spelletjes, kinderactiviteiten van Landal, een djembé workshop en natuurlijk heerlijk eten (8 foodtrucks) en drinken. Met optredens van het dweilorkest van BOM, de Sweel Singers, Sweelodie, Theo Bruinsma & Friends en DJ Vinyl. De entree is gratis. Kom allemaal met je gezin naar de brink voor deze gezellige afsluiting van het Zuidenveld.

Feestavonden
Op vrijdag- en zaterdagavond is er feest op de brink. Vrijdagavond treden op: Shitfaced Mermaids, Niet Normaal en DJ Rooie Jager. De entree is gratis. Op zaterdagavond kan iedereen genieten van ABBA Tribute en de Black Tie Monkey Squad. Entree: 12,50 in de voorverkoop.

In de volgende nieuwsbrief…
We hebben zoveel te vertellen, dat er volgende week alweer een nieuwsbrief verschijnt. Daarin meer informatie over de competitie, Sweel-Y, en de activiteiten voor kinderen en senioren.

Rondrit voor senioren:
Voor de senioren die niet de mogelijkheid zien om zelfstandig de lichtroute te kunnen rijden, heeft de seniorencommissie een alternatief bedacht. Ga gezellig mee in de huifkar en maak een mooie rondrit langs de lichtroute. We zullen 2x een ronde gaan maken.            

Wanneer:                           Zaterdag 13 juli

Tijden:                               14.00 en 15.45 uur

Opstappunt:                      Voor bij de Korenhof

Opgeven kan bij:               Alie Bruinsma, tel. 0591-372157

Competitie: Pubquiz (zaterdag 14.00 uur)
Een van de competitie-onderdelen is de pubquiz. Hiervoor zoeken we nog een team van 6 mensen om Zweeloo te vertegenwoordigen. Wie vindt dit leuk? Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Ankie Tangenberg of Mini Kuipers.

De competitie wagen is van ons allemaal!
Voor de competitie moeten we ieder jaar een wagen maken voor de optocht. Dit jaar natuurlijk ook. Het thema dat we geloot hebben, is theater. Nieuwsgierig wat er gemaakt wordt? Kom kijken en nog mooier: help een handje mee! De wagen wordt gemaakt in de schuur van Ruinemans, Kruisstraat 10 Zweeloo. Dinsdag- en donderdagavond zijn de vaste klusavonden.

Zwembad Zweeloo Cross Triathlon
Op zaterdag 13 juli a.s. staat de derde editie van de Zwembad Zweeloo Cross Triathlon op het programma. De triathlon valt dit jaar samen met het Zuidenveld.  Deelnemers kunnen kiezen tussen 1/8 of 1/16 triathlon: 500/250 meter zwemmen, 20/10 kilometer mountainbiken en afsluiten met een crossloop van 5/2,5 kilometer.

Nieuw dit jaar is de 1/8 Triathlon-estafette, waarin drie teamleden ieder één discipline afwerken. Het is een onderdeel waarin saamhorigheid, prestatie en plezier hand in hand gaan.

De triathlon start bij het zwembad en eindigt op het Zuidenveldterrein. Kijk voor meer informatie en aanmeldingen op: www.zwembadzweeloo.nl

Geef je op voor FIFA toernooi!
Op zaterdag 13 juli organiseren we voor onze jeugd een FIFA toernooi op de brink. Deelname is gratis, maar je moet je wel even aanmelden! Geef je op via onze website of via weplayesports.events/zweeloo

Iedereen kan meedoen; je hoeft er geen ‘pro’ in te zijn! Dus neem je vrienden mee en maak er een leuke middag van!

www.zuidenveld.com

Oes Eig'n Kraantien d.d. 18 juni 2019

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel