.

.

 

.

Zuidenveld Zweeloo: “Komp wal goed !”

In een vorige bijdrage heb ik al gemeld, hoe Zuidenveld de mensen bij elkaar brengt. De afgelopen maand heb ik ook weer dingen bijgeleerd. De 3-dagen van Zuidenveld staan niet in verhouding tot de voorbereidingstijd. Het gaat echt om de beleving in de eigen straat, en dat is en was genieten geblazen.

Alles wordt in de groep gegooid en dan gaat het vaak als volgt.: Iemand zegt iets;. “Zeg nou wat je bedoelt”, dan wordt dat toegelicht, of er komen tegenargumenten, maar een besluit wordt vaak niet duidelijk geformuleerd. Het gaat er erg democratisch aan toe, totdat de voorzitter of iemand anders zegt: “Het komt wal goed!”, en dat is dan het besluit. De meest door mij vernomen zin. En het mooiste: het komt wel goed omdat altijd iemand de verantwoordelijkheid op zich neemt om dan iets te doen. Het vertrouwen in elkaar vind ik mooi om mee te maken. De kracht in onze dorpen is dus heel groot.

Het gezellige samenzijn leidt daarnaast tot veel mooie gesprekken, ook over best moeilijke privésituaties. Door goed te luisteren help je elkaar alweer! Wat zien we een creativiteit, samenwerking en – niet onbelangrijk – wat een prachtige resultaten!

Ik wens u allen een geweldig Zuidenveld 2019!

Hans Terbach

Oes Eig'n Kraantien d.d. 9 juli 2019

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel