.

.

 

.

Kijkje in keuken TastyBasics tijdens Zuidenveldfeest Zweeloo

Bedrijf in Aalden continu in ontwikkeling om mensen gezonder te maken. In de proefkeuken van TastyBasics in Aalden – het bedrijf in gezonde basisvoedselproducten – kan het publiek tijdens de Zuidenveldtentoonstelling van vrijdag 12 tot en met zondag 14 juli een kop koffie of thee met wat lekkers kopen. “Het publiek kan de smaakpapillen verwennen met heerlijke gezonde hapjes”, zegt Marijn Mulder.

Leefstijl
TastyBasics – dat deel uitmaakt van Food Basics – is er volgens kok en productontwikkelaar Mulder in geslaagd om producten te ontwikkelen die zo lekker en voedzaam zijn, dat het volhouden van een gezonde leefstijl een eitje is geworden. “We hebben een duidelijke missie: Met onze lekkere producten willen we een leefstijl haalbaar maken waar je fit van blijft. Niet alleen door het ontwikkelen en vermarkten van gezonde voeding, ook door het bijbrengen van kennis en recepten. Dat willen we tijdens de driedaagse Zuidenveldmanifestatie heel graag met het publiek delen.”

Workshops
TastyBasics is al langer bezig met het vertellen van het verhaal over het belang van gezond eten. Tot begin vorig jaar deed TastyBasics dat incidenteel met workshops voor bedrijven, maar TastyBasics wil verder. Het bedrijf wil meer om echt een verschil te maken en wil zoveel mogelijk mensen bereiken. De afgelopen jaren werkte Marijn Mulder met de afdeling productontwikkeling van TastyBasics mee aan nieuwe, gezonde basisproducten voor alle dag. “Een eetpatroon met buiten proportie veel koolhydraten (suikers) zijn we in de loop van de jaren gewoon gaan vinden. Onze voeding is uit balans en daardoor kunnen gezondheidsproblemen ontstaan”, legt Marijn uit.

Voedingswaarde
TastyBasics wil het mensen zo makkelijk mogelijk maken om gezond te gaan eten. “Dus maken we producten die lijken op wat men gewend is. Brood, crackers, pasta, muesli, dat soort basisproducten zijn er, maar dan met veel minder koolhydraten, en veel meer voedingswaarde. Proef dit eens. Hazelnootpasta, maar dan zonder toegevoegde suiker. Ben ik nu mee bezig.’’

Het geheime recept van TastyBasics? “We maken bestaande producten net zo lekker, maar wel gezonder door met andere ingrediënten, de toegevoegde suikers te vermijden en ook andere koolhydraten te minderen”, schetst Mulder de werkwijze. De regionale supermarkten zijn de springplank voor nieuwe producten. De COOP in Aalden voorop natuurlijk. In meer dan 1.000 landelijke supermarkten zijn inmiddels verkrijgbaar: brood, crackers, muesli en repen.

Gezonde alternatieven
TastyBasics maakt sier met deze gezonde alternatieven. “Dat willen we graag op brede schaal uitdragen en daarom nodigen we tijdens het Zuidenveldfeest belangstellenden uit om kennis te maken met onze producten. We zijn als bedrijf dagelijks in ontwikkeling. We zijn op dit moment binnen de categorie broodvervangers, broodbeleg, maaltijden en tussendoortjes nieuwe innovaties aan het ontwikkelen.”

Boodschap
De boodschap van TastyBasics komt uiteraard niet zomaar uit de lucht vallen. “Het overgewicht neemt toe, mensen krijgen op steeds vroegere leeftijd te maken met chronische ziekten. Het is een ontwikkeling die veel te maken heeft met de leefstijl. Dat gaat over roken, overmatig drinken, te weinig bewegen. Maar zeker ook ons voedingspatroon. En dat is een knop waaraan TastyBasics in Aalden harder wil gaan draaien. Het gaat er vooral om dat de mensen meteen iets veranderen. Dat TastyBasics niet iedereen kan bereiken, snapt Mulder ook wel. “Er is een groep die al bewust gezond eet, een groep die het niet doet en een groep die wel wil, maar een beetje steun nodig heeft. Wij mikken op die laatste. Eén van de belangrijkste vooroordelen die we uit de weg willen ruimen, is dat gezond en lekker niet samen gaan. Juist wel dus.’’

Testpanel
TastyBasics wil belangstellenden tijdens het Zuidenveld ook uitnodigen om deel te nemen aan het testpanel. Het bedrijf wil graag mensen interesseren om mee te denken, en de nieuwe producten te testen. Aanmelden kan via: www.tastybasics.nl

Openingstijden tijdens Zuidenveld: vrijdag 12 juli van 18:00 tot 21:00 uur, zaterdag 13 en zondag 14 juli van 10:00 tot 17:00 uur. Gelijktijdig is ook een bijzondere expositie te zien van de wildfotografen Sanne en Jesse Bijlsma.

Marijn Mulder aan het werk bij TastyBasics in Aalden. Foto: TastyBasics

Oes Eig'n Kraantien d.d. 9 juli 2019

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel