.

.

 

.

Inwoners in de wolken!

'We hebben genoten van de bijzondere ervaring van een ballonvaart’. Bijna veertig inwoners zagen zaterdagavond alsnog een droom in vervulling gaan. Namelijk een tocht met een luchtballon.

Deze belevenis kon tijdens het Zuidenveldfeest vanwege de weersomstandigheden geen doorgang vinden, maar afgelopen zaterdag kon het sein op groen.

Een prachtige dag boordevol zon en naarmate de dag vorderde een zeer bescheiden windkracht 2. Het waren ideale omstandigheden voor een ballonvaart. Omstreeks 19:30 uur stegen vier indrukwekkende gevaartes in een vloeiende beweging op van het veld nabij dorpshuis De Spil.

In de warme kleuren van de avondzon met zoveel enthousiast zwaaiende familieleden en bekenden genoten de inwoners met volle teugen van de spanning van het opstijgen en de mooie vergezichten. Het was een ademloos mooi gezicht en een onvergetelijke ervaring voor de ballonvaarders, die alles onder hun snel kleiner zagen worden.

Na een prachtige vaart via Wezup, met een maximale hoogte van bijna 2.000 meter, wisten de ervaren piloten de ballonen rustig neer te zetten in weilanden nabij de Zweeler dorpen. Hier werden de inwoners gedoopt volgens traditie, en traden ze toe tot de adel van het luchtruim.

Het is een droom van velen: een vaart maken in een luchtballon. Voor bijna veertig inwoners uit de Zweeler dorpen werd deze droom zaterdagavond werkelijkheid. (Foto’s: Ina Brinks)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 3 september 2019

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel