.

.

 

.

Mientje en Riekus nemen afscheid van Zuidenveld

Jarenlange staat van dienst voor traditionele landbouwmanifestatie

ZWEELOO - Afgelopen maandk hebben Mientje Harmsen uit Zweeloo en Riekus Meijerink uit Wezuperbrug afscheid genomen van de plaatselijke commissie van het Zuidenveld in Zweeloo. Zij hebben zich vele jaren ingezet om het Zuidenveld in de voormalige gemeente Zweeloo tot een succes te maken.

Mientje Harmsen heeft twee keer als bestuurslid het Zuidenveld in Zweeloo meegemaakt, en was sinds de jaren ‘80 al bij het Kleintje Zuidenveld betrokken; het ‘lesprogramma’ voor de basisschoolleerlingen.

Riekus Meijerink heeft ook twee keer als bestuurslid het feest in Zweeloo georganiseerd. Hij zat daarvoor al vele jaren in de Tentoonstellingsvereniging Het Zuidenveld. Die vereniging organiseert met name de agrarische activiteiten in de acht ‘Zuidenveld’ kernen. Iedere plaatselijke commissie organiseert onder andere de optocht, versieringen en het feestprogramma.

 

 

Tijdens een feestelijke bijeenkomst bij de De Mepperdennen in Meppen kregen beide Zweelers als dank voor hun jarenlange inzet een grote bos bloemen en een cadeaubon overhandigd door het nieuwe bestuur. Mientje en Riekus kijken met een goed gevoel terug op hun bestuursperiode: “Het was elke keer een ontzettend drukke periode, vooral de laatste maanden voor het Zuidenveld, maar het was ieder uur inzet zeker waard”.

Met het vertrek van Mientje en Riekus en de verhuizing van oud-voorzitter Wytze v.d. der Sluis moesten de nog overgebleven bestuursleden, Jans Pronk en Anita Klingenberg op zoek naar drie nieuwe enthousiaste bestuursleden; die zijn gevonden. Het nieuwe bestuur van de plaatselijke commissie bestaat uit: Jan Katerberg (voorzitter), Anita Klingenberg (secretaris), Jans Pronk (penningmeester), Ina Nijhoving (bestuurslid), Harry Kuipers (bestuurslid). Aangevuld met Joop Timmer van de Achtkampcommissie Zweeloo en Erik Pepping van Tentoonstellingsvereniging Het Zuidenveld.

Het Zuidenveld in Zweeloo vindt plaats van 15 t/m 19 juni 2011. Het bestuur is nu alweer begonnen met de eerste voorbereidingen, zoals het regelen van het tentoonstellingsterrein. Volgend jaar worden alle dorpen ook weer bij de organisatie betrokken. In 2010 wordt het Zuidenveld gehouden in Dalen, van 16 tot en met 20 juni.

Bijschrift foto 1: Mientje Harmsen en Riekus Meijerink worden in het zonnetje gezet vanwege hun jarenlange inzet voor het Zuidenveld in Zweeloo.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel