.

.

 

.

Van 6-9 juli 2023 Zuidenveld Emmen – Feest in ’t Dörp!

Het Zuidenveld is een jaarlijks evenement. Het wordt georganiseerd door de Tentoonstellingsvereniging Het Zuidenveld in samenwerking met ieder jaar een ander dorp.

Er doen 8 plaatsen in Zuidoost-Drenthe mee. Dit jaar is het feest in Emmen, in het dorp Nieuw-Weerdinge. Zweeloo (incl. Aalden, Benneveld, Meppen en Wezup) is ook een
van de 8 plaatsen van het Zuidenveld. In 2019 vond bij ons het Zuidenveld plaats. We zijn voorlopig nog niet aan de beurt om het opnieuw te organiseren. Maar wel wordt van ons verwacht dat we meedoen aan de competitie tussen de 8 plaatsen. Dit is ons in de afgelopen edities niet gelukt.

Maar … Zweeloo doet weer mee!
Een aantal weken geleden hebben we in het OEK een oproep gedaan om dit weer nieuw leven in te blazen. En gelukkig kunnen we laten weten dat het gelukt is om voor veel onderdelen deelnemers te vinden. Zweeloo is dus weer van de partij op het Zuidenveld en daar zijn we blij mee. Dank allemaal voor jullie reacties en deelname!

Nog een aantal deelnemers gezocht
We hebben nog niet overal mensen voor gevonden. Het zou fantastisch zijn als we met ieder onderdeel mee kunnen doen. Je hoeft geen ervaring te hebben: meedoen is belangrijker dan winnen. Wie helpt mee? Geef je op bij Anja Koekoek: 06 30701441.

 

Zuidenveldcompetitie 2023 
Vrijdag 30 juni om 20.00 uur
Pubquiz: De organisatie van Folk veur Volk gaat hieraan meedoen in Gasterij Bij de Brug. 

Zaterdag 1 juli om 20.00 uur
Vinyl battle: In Gasterij De Brug wordt bepaald wie de beste ‘plaatjesdraaier’ is. Hiervoor zoeken we nog iemand. Het draait om de presentatie. De muziek kan eventueel al voor je klaar gezet worden, daar hebben we al iemand voor gevonden. Maar we zoeken nog mensen die dit op een leuke manier aan elkaar willen gaan praten. Heb jij een vlotte babbel? Geef je dan op bij Anja.

Woensdag 5 juli om 16.00 uur
Jeu de Boules: Dit is bij MFC De Badde in Nieuw-Weerdinge. Helaas hebben we hier nog geen deelnemers voor gevonden. Wie o wie wil Zweeloo vertegenwoordigen? We zoeken 5 spelers: 2 jongeren t/m 14 jaar en 3 volwassenen. 

Woensdag 5 juli om 18.15 uur
Viswedstrijd: Jans Meijer, Bart Koekoek, Tygo Scheper en Kick Hooge doen hieraan mee. 

Donderdag 6 juli ‘s avonds
Optocht met praalwagens, Zweeloo heeft landbouw (vroeger en nu) geloot. We zijn met een kleine groep mensen druk bezig om een wagen af te hebben voor 6 juli. Wil je eens komen kijken - of liever nog een handje meehelpen? Deze staat bij de fam. Schieven in Zweeloo en er wordt bijna iedere doordeweekse avond aan gewerkt.

Vrijdag 7 juli overdag
Rundveekeuring: Dit is op het Zuidenveldterrein aan de Raiffeisenstraat. Willem Booij uit Benneveld gaat hieraan meedoen.

Zaterdag 8 juli overdag
Equipe springen: Ook dit is op het Zuidenveldterrein. Lisa Koerts en Sanne Brink vertegenwoordigen Zweeloo bij deze wedstrijd.

Zaterdag 8 juli om 10.30 uur
Beachvolleybal: Bij het zwembad De Wieke in Nieuw-Weerdinge gaat een afvaardiging van Soos Sweel proberen punten voor Zweeloo binnen te slepen.

Zondag 9 juli om 13.00 uur
Zeskamp: Sweelpop gaat op de sluitingsdag van het Zuidenveld de eer hoog houden voor Zweeloo bij de Zeskamp. Dit is op het feestterrein bij het sportpark van Nieuw-Weerdinge. Aan het eind van de middag vindt ook de prijsuitreiking van de totale competitie plaats.

 

En iedereen is natuurlijk van harte welkom om de deelnemers aan te moedigen en het Zuidenveld te bezoeken!

We wensen alle deelnemers veel succes en plezier bij alle onderdelen!

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel