.

.

 

.

Zweeloo stelt bepaald niet teleur tijdens Zuidenveld 2023

Ook bij het Zuidenveld Zweeloo team maken vele handen licht werk. Vraag het maar aan Anja Koekoek.

Als je de inwoonster van Zweeloo een maand geleden nog had verteld dat Zweeloo hoge ogen zou gooien tijdens Zuidenveld 2023 in Nieuw-Weerdinge, dan had ze zeker een slag om de arm gehouden. Mede dankzij haar inzet gebeurde dat toch: Zweeloo liet zich weer eens van zijn beste kant zien! Sterker nog: Zweeloo miste door toedoen van de weergoden zelfs een zekere podiumplaats bij de competitie tussen de 8 Zuidenveldkernen. De tussenstand was op zondag een verdienstelijke vierde plaats. Later deze week wordt de einduitslag bekend gemaakt.

Kartrekkers
Anja Koekoek was een van de kartrekkers. Samen met tal van vrijwilligers werden de afgelopen weken de schouders er flink ondergezet. De Achtkampwagen werd in slechts drie weken tijd opgebouwd door een kleine groep fanatieke dorpelingen en behaalde afgelopen donderdag zelfs de derde prijs. Een wagen die volledig paste in de huidige tijdgeest: “Door Haagse gekken moeten wij de kar nu trekken”. En dus trokken Nathalie Mathijsen, Anita Klingenberg, Nicandra Iwema, Marjan Bruinsma, Cheyenne Askes en Elke Heidemans de Achtkamp-wagen van Zweeloo lopend door de versierde straten van Nieuw-Weerdinge. Met een duwtje in de rug van Shinouk Askes op een kleine trekker, dat tot veel reacties bij omstanders leidde: “ooooh, ze trekken em niet zelf”.

Competitieonderdelen
Naast de wagen, waren er nog andere competitie-onderdelen waar Zweeloo na een paar jaar afwezigheid weer van de partij was. De visploeg van Zuidenveld Zweeloo had met 30 kilo visvoer alles in gereedheid gebracht om grote vissen aan de haal de kunnen slaan, maar de organisatie besloot woensdagmiddag om de viswedstrijd vanwege de stormschade af te gelasten. Balen voor de vissers!

Naderende onweersbuien gooien roet in eten
Ook de zeskamp-ploeg, bestaande uit leden van Sweelpop, kwam zondagmiddag vanwege de naderende onweersbuien niet in actie. Bij het equipespringen was amazone Lisa Koerts helemaal klaar voor de wedstrijd, maar door een blessure van haar pony kwam Lisa niet in actie. Bij het onderdeel vinyldraaien had Zweeloo geen deelname. Op het onderdeel Beachvolleybal (Jeugdsoos) eindigde Zweeloo op de vierde plaats. Bij Jeu de boules werd beslag gelegd op de tweede plaats en bij de pubquiz (bestuur Folk veur Volk) nam Zweeloo genoegen met de vijfde plaats.

Gepaste trots
De bestuursleden Nathalie Mathijsen en Anita Klingenberg blikten zondagmiddag met gepaste trots terug op de Zweeler inbreng. “Door de weersomstandigheden ging niet alles door, maar Zweeloo was er gelukkig weer bij dit jaar!”

Volgend jaar gaan we er weer voor
Het tweetal zag dat Zweeloo de derde plaats in het zicht van de haven kwijtraakte. “Door de afgelasting van de zeskamp ging dat helaas aan onze neus voorbij, maar echt top dat er animo vanuit de zes dorpen was om Zweeloo te vertegenwoordigen op de diverse onderdelen. En we zijn weer wat fanatieker geworden … dus volgend jaar gaan we er weer voor! Hopelijk weer met grote steun vanuit de dorpen en geen afgelastingen vanwege het weer”, aldus Nathalie en Anita.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel