.

.

 

.

Wezup enthousiast over Zuidenveld 2011

Het van oudsher agrarische dorp heeft er zin in! Ook de "import" bevolking leeft toe naar het feest. Voor hulp en financiële ondersteuning kloppen ze hier nooit tevergeefs aan de deur.

Het Zuidenveldcomité Wezup bestaat uit :

Jos Grootscholten (captain) en Wilma Hagting (ondersteuning). Verder zijn er 3 werkgroepen geformeerd:

* Werkgroep 1 voor wagen 1 onder leiding van Roely Jakobs;

* Werkgroep 2 voor de boog en straatversiering onder leiding van Frans Knol;

* Werkgroep 3 voor wagen 2 onder leiding van Meindert Smit.

De werkgroepen (bestaande uit 2 of 3 personen) sturen vervolgens de vrijwilligers aan.

In gesprek met Roely Jakobs is al snel duidelijk dat werkgroep 1 als een speer gaat!
Het bijzondere aan deze werkgroep is toch wel dat de overige leden, Chantal de Groote en Jolanda v.d. Breggen, als begin twintigers erg geïnteresseerd zijn in het Zuidenveld en graag meedenken en helpen. Zo enthousiast als ze zijn, hebben ze dan ook meegeholpen met het ontwerpen van de wagen. “Het is gewoon super”, aldus Roely.
’t Is geweldig dat ze, ondanks hun jeugdige leeftijd, al zo veel inzet hebben en het niet overlaten aan de oudere inwoners die toch al meerdere Zuidenveldfeesten meegemaakt hebben.
Chantal woont haar hele leven al in Wezup. Het Zuidenveld van 8 jaar geleden zit ook nog goed in haar hoofd. Ze kan zich herinneren dat ze toen mocht helpen met zaadjes plakken.
Jolanda woont sinds 2000 in Wezup en heeft geen herinneringen aan het Zuidenveldfeest van  destijds. Deze editie zal ze echter niet snel vergeten,
Wat zullen de meiden trots zijn als "hun wagen" straks op vrijdag 17 juni in de optocht meerijdt en bewonderende blikken oogst!

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel