.

.

 

.

Praalwagen achtkamp Zweeloo.

Sinds 1973 wordt tijdens de Zuidenveldtentoonstelling door middel van de Achtkamp

(8 Zuidenvelddorpen) de strijd met elkaar aangegaan om zoveel mogelijk punten te scoren met als doel de zo fel begeerde achtkamp wisselbokaal in de wacht te slepen. Het thema van de achtkampcompetitie van het Zuidenveld 2011 staat dit jaar in het teken van musicals. Door middel van loting werd aan Zweeloo de musical Joseph toegewezen. En aangezien het Zuidenveldfeest dit jaar Zweeloo ten deel valt, moet de wagen een echte uitblinker worden.

 

 

De ontwerper van de wagen,Ton de Rooy weet met deze musical wel raad. Vol enthousiasme weet hij het verhaal in geuren en kleuren te vertellen, hier en daar aangevuld door een al even enthousiaste Tie Tangenberg :

 

”De musical is geïnspireerd op het levensverhaal van dromenverteller Joseph, het oogappeltje van zijn vader. Zijn elf broers zijn heel jaloers en willen van hem af. Ze stoppen hem in een put, verscheuren zijn prachtige mantel en besmeuren die met bloed, om de vader te laten denken dat hij dood is. Op zekere dag komt er een caravan met kamelen voorbij, Joseph wordt uit de put gehaald en als slaaf verkocht aan ene Potifar. Maar de vrouw van Potifar wordt verliefd op hem en hoewel die verliefdheid niet wederzijds is, belandt Joseph onschuldig in de gevangenis. Daar blijkt dat hij over en bijzondere gave beschikt, hij kan dromen uitleggen. Als de Farao in het oude Egypte door een nare droom wordt gekweld, stelt Joseph hem gerust en geeft hem goed advies. Als dank kroont de Farao hem tot onderkoning. Uiteindelijk ziet hij na jaren zijn broers weer terug en hij stelt ze op de proef. Het blijkt dat de broers veel spijt hebben en het gezin wordt weer herenigd”.

 

Midden op de praalwagen, die maar liefst een lengte heeft van zes meter, staat Joseph in een zeer kleurrijk gewaad, omringd door meerdere attributen, betrekking hebbende op het verhaal.

 

Het ziet er naar uit, dat Zweeloo met de achtkampwagen hoge ogen zal gooien !!

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel