.

.

 

.

Riekus Ruinemans, gek op zien mooie dörpie Zweel !

De in 1944 aan de Kruisstraat geboren Riekus Ruinemans draagt het Zuidenveldfeest een warm hart toe. Hij kreeg als het ware alle gebeurtenissen rondom het spektakel met de paplepel ingegoten.
Reeds op vierentwintigjarige leeftijd maakte hij al deel uit van de plaatselijke Zuidenveldcommissie, daarna knoopte hij er nog eens acht jaar aan vast in de grote Zuidenveldcommissie, om vervolgens maar liefst tien jaar lang te fungeren als voorzitter van de Achtkamp.

En toen heerste de Zuidenveldkoorts niet ééns in de acht jaar, maar was het ieder jaar tijdens de aanloop naar het feest in één van de acht dorpen, bij Riekus in de schuur een drukte van belang. Met een vaste ploeg mensen werd er jaar na jaar steeds weer keihard gewerkt om met een zo fraai mogelijke versierde wagen vertegenwoordigd te zijn in de optocht. En het waren niet alleen de wagenbouwers, maar ook de mensen die druk aan het repeteren waren om zo goed mogelijk voor de dag te komen tijdens de culturele avond. In die tijd schreef en regisseerde Riekus z’n vrouw Jannie de stukjes, die meestal zeer bij het publiek in de smaak vielen.

Dat alles resulteerde dan vaak ook in hoge scores bij de jury en zo kon het gebeuren, dat samen met alle vergaarde punten van meerdere onderdelen, Zweeloo drie jaren achtereen de zó felbegeerde Achtkampbokaal won.

En...drie keer is scheepsrecht...de bokaal mocht blijven en heeft een mooi plaatsje gekregen bij het VVV kantoor.

Inmiddels doet Riekus het wat rustiger aan, hij is alleen nog voorzitter van de Boermarke ( nog steeds medesponsor van het Zuidenveld ).  Echter, de schuurdeur bij Riekus staat nog steeds elke dag wagenwijd open, iedereen loopt in en uit, jong en oud is ook dit jaar weer met veel enthousiasme in de weer. Ook blijkt, dat het Zuidenveldfeest niet alleen voor de echte Zweeler is, maar mensen die hier later zijn komen wonen, zetten ook hun beste beentje voor. En Riekus? Hij geniet met volle teugen van alle gezelligheid, die het met zich mee brengt en niemand doet tevergeefs een beroep op hem, zolang iets maar geen verplichting wordt en als het allemaal toch net even ietsie pietsie te druk wordt... ach, dan gaat hij toch een stukje fietsen of wat dan ook.Zuidenveldman in hart en nieren !!

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel