.

.

 

.

Bevolking werkt hard en eendrachtig aan voorbereidingen Zuidenveld-feest

Het grote Zuidenveld-feest nadert met rasse schreden ! Op het grote bord bij Tante Sweel wordt het getal dat ons vertelt hoeveel dagen er nog zijn te gaan, in rap tempo minder. Hier en daar slaat de stress dan ook al toe, want de laatste loodjes wegen altijd het zwaarst ! Een laatste update uit de dorpen:

Aalden werkt hard aan boog en wagen

 

In Aalden wordt er hard gewerkt aan de boog en de wagen voor het Zuidenveld. Volgens woordvoerder Bert Nijenbanning verloopt alles nog via de planning. “We zijn nu heel druk bezig met het plakken van de zaden en het zorgdragen voor details van de boog. Elke avond en op de zaterdagen wordt er hard gewerkt om alles op tijd klaar te krijgen”. Iedereen uit Aalden is ook van harte welkom om een keer te komen kijken in de schuur van Jan Bonkes (tussen Nijenbanning en het 't Hoes van Hol-An). Via de achterkant van de schuur kan men een kijkje nemen. De planning is om zaterdag 4 juni te beginnen met het plaatsen van de eerste delen van de boog aan de Aelderstraat ter hoogte van Bakkerij Kuijer. Al met al wordt er hard gewerkt om alles op tijd klaar te krijgen. Heb je nog tijd over en lijkt het je leuk om ook mee te helpen aan de boog en/of wagen dan ben je altijd van harte welkom.

Ook in Wezup dringt de tijd

Toen men in Wezup begint maart startte met de opbouw van de wagens en boog met straatversiering  dacht men zeeën van tijd te hebben. Dat zal in de andere dorpen niet anders zijn geweest. Het reclamebord met het aantal dagen nog te gaan maakt echter wel heel duidelijk dat de tijd begint te dringen. Natuurlijk is alles op tijd klaar, want steeds meer dorpelingen steken enthousiast de handen uit de mouwen. Op de twee wagens is er veel precisiewerk, maar het werk vordert gestaag. De boog en straatversiering blijken een mega-project, maar zullen bij aanvang van het Zuidenveld pronken als geen ander!

Meppen zit op schema

Via mail kregen wij het volgende bericht over de stand van zaken in Meppen:

"Bij ons in Meppen zitten wij op schema, eind mei zijn wagen en boog/straatversiering klaar op wat kleine details na. De bedoeling is om maandag 6 juni te beginnen de staanders van de boog te plaatsen, dinsdagavond 7 juni plaatsen wij het bovenstuk van de boog op de staanders. Daarna hebben wij nog een week om de staanders te voorzien van palms, en de rest af te werken. Wat de jeugd betreft: die zitten ook op schema en hebben alles op tijd klaar voor de optocht."

Ook in Zweeloo wegen de laatste loodjes het zwaarst

De boog van Zweeloo wordt erg mooi, maar er is nog veel werk te doen. Het is gebleken, dat er over de plek van de boog achteraf enige discussie is ontstaan. Echter, de plek is aangewezen door de grote Zuidenveldcommissie en inmiddels is de straatversiering er bij aangepast. Gedane zaken nemen geen keer. Bij één wagen ligt alles op schema, het frame is klaar en er kan geplakt worden.

Bij wagen no.2 ligt het iets moeilijker. Er moet nog veel gebeuren, vooral héél veel plakwerk. Hulptroepen zijn dan ook van harte welkom ! Het frame voor de derde wagen (kinderwagen) bracht veel laswerk met zich mee, maar die klus is geklaard en het afwerken kan beginnen. Over het algemeen gaat het met de straatversiering ook goed.

Wie hier en daar een kijkje heeft genomen, zal zeker beamen, dat menig inwoner van Zweeloo zich heeft ontpopt als een echte kunstenaar. Daar hoef je dus geen Van Gogh voor te heten !

Wezuperbrug : Jantje en Rikus Meijerink zijn echte Zuidenveld-supporters

Wezuperbrug zal dan weliswaar niet participeren in het naderende Zuidenveldfeest in Zweeloo, dat geldt nadrukkelijk niet voor Jantje Meijerink. De inwoonster van Wezuperbrug is samen met haar man Rikus al jarenlang een bijzonder groot supporter van het Zuidenveld. Meer dan 30 jaar is Jantje voor en achter de schermen nauw bij de landbouwtentoonstelling betrokken. Dat Wezuperbrug niet deelneemt aan het Zuidenveld noemt ze jammer en ook teleurstellend. “We hadden het gezamenlijk moeten oppakken, maar het is om verschillende redenen niet van de grond gekomen. Zelf zal ik samen met Rikus uiteraard wel van de partij zijn. Ik ben onder meer heel nauw bij de Achtkamp-competitie betrokken. Help ieder jaar met de opbouw van de Achtkamp-wagen en ben ook bij de jurering actief. Door een voetblessure heb ik het dit jaar een beetje van de zijlijn moeten bekijken, maar ik volg het uiteraard wel. Met veel plezier kijk ik terug op de goede resultaten die we als Achtkamp-ploeg jaren achtereen hebben gehaald. Er is telkens sprake van een gezond stukje rivaliteit met de andere Achtkamp-kernen. Het zorgt voor binding en uitwisseling. Zuidenveld moeten we daarom instandhouden. Kijk eens hoe er nu in de Zweeler dorpen op enthousiaste wijze wordt toegewerkt naar het naderende feest. Het is een echt volksfeest! Dan zeg ik : Wezuperbrug, wat jammer dat we dit aan ons voorbij hebben laten gaan!"

In Benneveld gaat alles crescendo

Benneveld zorgt bij het Zuidenveld voor een en al verrassing, laat Richard Kuper ons enthousiast weten. ‘Let maar op, wij stelen straks de show! Wij weten dat de concurrentie groot is, maar met het thema dat wij in onze twee wagens, de boog en de straatversiering verwerkt hebben, kan het gewoon niet mis gaan.” Eigenlijk gaat alles crescendo in Benneveld, vertelt Richard. “We liggen op schema, maar ongetwijfeld zal er in de laatste weken nog even stevig aangepoot moeten worden.”

Waren er dan helemaal geen tegenslagen? Richard: “Nee, eigenlijk niet. Of het moet de bril van Henk Kuijpers zijn, die bij de werkzaamheden gecrasht is.” Dat dit alles behoorlijk veel geld kost, moge duidelijk zijn. In Benneveld is daarom voor de tweede keer gecollecteerd.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel