.

.

 

.

Niet alles is naar de vuilstort gegaan.

Het Zuidenveldfeest ligt inmiddels al weer een dikke maand achter ons. De bogen, praalwagens en straatversiering zijn afgebroken en naar de vuilstort gebracht.

Of….. is er misschien een andere bestemming voor gevonden?

De redactie van OEK was hiernaar benieuwd en maakte een rondje langs de dorpen.

In Benneveld worden alle herinneringen aan het afgelopen Zuidenveldfeest volledig overschaduwd door het recente plotseling overlijden van Jan Kruimink, één van de gangmakers van het Zuidenveld in het dorp. “Een enorm verlies voor Benneveld, maar vooral voor de familie Kruimink”, vertelt Richard Kuper.

De spulletjes van de boog en de wagens zijn inmiddels voor een groot gedeelte verkocht aan de eigen inwoners (opbrengst ca. € 400). Aanvankelijk zou één van de wagens naar Raalte gaan, maar vanwege teveel rompslomp heeft men daar toch maar van afgezien.

 

Ook in Meppen en Zweeloo werden via een mini-veiling allerlei pronkstukken, onderdelen en materiaal verkocht aan de eigen inwoners. In Meppen bedroeg de opbrengst ca. € 800. In Zweeloo kon ongeveer € 900 geïncasseerd worden.

 

In Wezup worden bruikbare onderdelen van de boog en wagens hergebruikt voor een nieuwe bestemming in het dorp. Wat die nieuwe bestemming is, blijft nog even geheim.

 

In Aalden tenslotte zijn onderdelen en materiaal deels intern/extern verkocht en deels geschonken aan helpers met een bijzondere inzet. Hoewel de opbrengst nog niet exact bekend is, zal een bedrag van ca. € 500 niet ver naast de werkelijkheid liggen.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel