.

.

 

.

Frank Braakhuis en Sandra Brökling zijn de nieuwe uitbaters van Camping van Veen in Wezuperbrug.

Dit vrolijke en praatgrage stel hebben in juli vorig jaar de camping overgenomen van Bart en Grietje van Veen. Bart en Grietje hebben samen gedurende 30 jaar op deze camping de scepter gezwaaid. Zij hebben zich, na de overname, gevestigd in Dalen.

Frank en Sandra komen uit Krimpen aan den IJssel. Frank is na zijn opleiding aan de MTS (elektronica) altijd werkzaam geweest bij scheepswerven. Momenteel is zijn specialisatie het installeren van elektronische besturingssystemen van zeeschepen. Hij blijft dit werk voorlopig doordeweeks doen en pendelt in dit jaargetijde in het weekend met de motor op en neer van Wezuperbrug naar Rotterdam en vice versa. Sandra heeft tot voor haar verhuizing naar Krimpen altijd gewerkt in de sierteeltsector in het Westland e.o. Daarna is zij gaan werken bij een zalmrokerij.

Met de overname van de camping is een lang gekoesterde wens van het stel in vervulling gegaan. Hun vakanties brachten zij steevast door op campings, die op de motor (een grote hobby van beiden) werden bezocht. 10 Jaar terug waren zij ook al dicht bij de aankoop van een camping, die op het laatste moment helaas geen doorgang kon vinden. Maar het verlangen om als zelfstandige ondernemers een camping te runnen is altijd blijven bestaan. Toen Camping van Veen in de etalage werd gezet hebben Frank en Sandra niet lang getwijfeld en zijn nu de koning te rijk met hun fraaie locatie te midden van het groen.

Zij troffen de camping aan in een uitstekende staat van onderhoud. Het sanitair, de groenvoorzieningen, infrastructuur etc. behoefden geen groot onderhoud. In een nieuwe loods is een ruimte gecreëerd waar de gasten zich kunnen ontspannen met een potje poolbiljart of rustig wat kunnen lezen. Over andere faciliteiten wordt nog nagedacht. Er wordt nog wel een ongebruikt stukje veld ingericht voor trekkende kampeerders. Het concept van Camping van Veen, zoals door Bart en Grietje van Veen is neergezet, blijft gehandhaafd: ‘een oase in het groen voor de rustzoekende kampeerder’. Frank en Sandra vinden hun camping dan ook complementair aan het Kuierpad, met al zijn voorzieningen voor ouders met kinderen en teenagers. Grootouders geven dan vaak de voorkeur aan een verblijf bij Camping van Veen om te kunnen fietsen, lezen of vissen in het Oranjekanaal maar toch in de directe nabijheid zijn van hun kinderen en kleinkinderen.

Vooralsnog blijft de naam Camping van Veen gehandhaafd, maar zal gefaseerd worden omgedoopt tot Camping ‘GoedVertoef’. OEK wenst deze nieuwe eigenaren heel veel succes met hun nieuwe onderneming. Aan hun enthousiasme en dienstverlening zal het niet liggen!

Sandra en Frank met hun hond Syb, een Friese Stabij, bij de entree van hun camping, waar zij vele gasten hopen te mogen begroeten (foto Jos Grootscholten). Bron: Oes Eig’n Kraantien 6 april 2016

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel