.

.

 

.

Zomergasten

Het was janken als we weer naar huis moesten……!’

Gebruik makend van de titel van het TV-programma “Zomergasten” zal OEK deze zomermaanden een serie artikelen wijden aan……….. juist……… zomergasten. Maar wel heel bijzondere: mensen die al sinds jaar en dag hun vakanties in Drenthe, en meer specifiek in onze regio doorbrengen. Wat bracht hen er toe hier naar toe te komen destijds? En waarom bleven zij komen?

Zomergasten aan het woord:

Op camping De Bronzen Emmer in Meppen kwamen wij op een zaterdagavond, vroeg in het vakantieseizoen, in gesprek met een aantal gasten. De klaverjasattributen werden in de kantine gebracht, voor, weer, een gezellig avondje klaverjassen. Amsterdams, voor de kenners.

Het gesprek werd gevoerd met mensen die al meer dan 40 jaar hun vakanties doorbrengen op De Bronzen Emmer. “Hoe we hier zo terecht kwamen? Dat was op aanraden van vrienden.” Waaruit maar weer blijkt dat mond-op-mond-reclame een sterk wapen is. “We zijn begonnen in een tent, met 2 kleine kinderen. Gelukkig zijn we echte kampeerders, want Hollandse zomers zijn niet altijd even warm en droog. Maar laarzen aan en daar gingen ze weer. Net zoals nu hún kinderen doen: lekker stampen in de plassen.” Want de derde generatie komt nu al weer op de camping. De meiden werden groot en bleven nog steeds graag komen. ”Er is hier ook een sterk animatieteam. En ze kenden elkaar allemaal. Het was janken als we weer weg moesten.” In dit geval naar Noord Holland.

Desgevraagd blijkt dat de meeste vaste gasten uit de noordelijke provincies komen, en een enkele uit Noord Holland. “We zijn inmiddels gepensioneerd, na de tent kwam de caravan, en nu verblijven we een heel seizoen in onze vaste caravan.”

De Groninger die ons op zaterdagavond vóór het kaarten aan te woord stond, vertelde dat hij als 17-jarige op het trekkersveldje terecht kwam, in een klein tentje. De leuke sfeer en de aardige mensen nodigden een volgend jaar weer uit tot een verblijf, toen met vier jongens in een bungalowtent. “Er kwam verkering, en zij wilde ook wel mee. Uiteindelijk hebben we op diverse plekken op de camping gestaan, met de kinderen, in een caravan. Als ze klein zijn graag bij een speelveldje, met zicht op hen.

Maar we konden ze ook gerust ‘laten lopen’: overal werd wel een oogje op hen gehouden, iedereen kent iedereen.” En inmiddels komen die kinderen ook weer met hun eigen gezin. “Ja, je hebt het kampeer-gen of je hebt het niet,” zoals gezegd werd door de niet-vakantieganger die zich voldoende Bronzen-Emmer-kampeerder voelt om ook met het klaverjassen mee te doen.

Buiten sprongen de kinderen op het springkussen. Oud en jong vermaakte zich!

Bijschrift foto: Het echte vakantieseizoen moet weliswaar nog losbarsten, maar een aantal vaste gasten heeft al weer vet vertrouwde plekje op De Bronzen Emmer in Meppen gevonden. Voor sommigen al voor het veertigste jaar……! Een gezellig avondje klaverjassen in de kantine maakt het vakantiegevoel compleet. (Foto: Monique Jonkman-Koolen)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 12 juli 2016.

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel