.

.

 

.

Jeugdvoetbaldagen in teken van Cystic Fibrosis (CF) Stichting

Na zeven succesvolle jaren worden er in de meivakantie ook dit jaar op sportpark ‘t Alterbarg in Zweeloo Jeugdvoetbaldagen georganiseerd. De dagen zijn gepland op 29 en 30 april en 1 mei van 10.00 – 15.00 uur.

Het sportieve voetbalevenement wordt wederom georganiseerd onder de vlag van voetbalvereniging Sweel. 

  

Goed doel

Het evenement staat borg voor drie dagen op en top voetbalplezier voor de jeugd t/m 15 jaar. Onder begeleiding van enthousiaste trainers zal volop worden gewerkt aan de technische en tactische vaardigheden van het voetbalspel. Net als de voorgaande jaren is aan de Jeugdvoetbaldagen weer een goed doel gekoppeld. Dit jaar wordt er geld ingezameld voor de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS). Daarnaast zullen er tijdens de voetbaldagen verschillende side-events op touw worden gezet voor de NCFS. Groot belang v.v. Sweel vindt het van groot belang dat de taaislijmziekte (CF) een grotere naamsbekendheid krijgt. Leven met CF staat gelijk aan het meedoen aan een zware wedstrijd. Veel mensen zijn op tal van terreinen intensief bezig om daar verandering in aan te brengen, zodat de wedstrijd in ieder geval op een eeuwig gelijkspel uitloopt. De ziekte een plaats geven in het leven is een hele opgave voor zowel ouders en kind als andere gezinsleden. Praktische zaken zoals medicatie, voeding, fysiotherapie en ziekenhuisopname, maar ook de emotionele kant vragen veel aandacht en energie. Dankzij goede begeleiding en ondersteuning kunnen de meeste ouders en patiënten de taaislijmziekte een plaats in hun leven geven, zodat de ziekte geen hoofdrol speelt. Daarom ondersteunen de organisatoren van v.v. Sweel en deelnemers aan de Jeugdvoetbaldagen van harte de acties voor intensief onderzoek en goede medische zorg. Taaislijmziekte is een ongeneeslijke, erfelijke ziekte, die gekenmerkt wordt door ophopen van taai slijm in de darmen, alvleesklier en de longen. Door intensieve medische zorg en goede medicatie is tegenwoordig de kwaliteit van leven voor mensen met CF sterk verbeterd. Oes Eig'n Kraantien d.d. 24 april 2019
Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel