.

.

 

.

Zilveren All World Athlete-status triatleet Richard Prakken

'Met zekerheid zwaarste beproeving tot nu toe'. Triatleet Richard Prakken heeft vorig weekend tijdens de Ironman 70.3 in het Italiaanse Emilia-Romanga de zilveren All World Athlete (AWA) in de wacht gesleept. De Ironman 70.3 is een krachtproef over 1.900 meter zwemmen, 90 kilometer fietsen en afsluitend een halve marathon (21,1km) lopen. De 21-jarige Aaldenaar eindigde in zijn leeftijdscategorie (18-24 jaar) op de vijfde plaats. In het totaalklassement werd hij 31e. Er kwamen in Italië ruim 2000 atleten aan de start.

Extra motivatie
Prakken had van tevoren niet durven dromen dat hij tijdens de zware beproeving zover zou kunnen komen. ‘Misschien heb ik in Italië eindelijk terugbetaald gekregen waar ik al die tijd mijn energie en tijd in heb geïnvesteerd. Dit geeft voor mij alleen meer motivatie om nog harder te werken om volgend jaar nog weer een extra stapje te kunnen zetten.’

Loodzwaar
De duuratleet uit Aalden blikt terug op het sportevenement: ‘Het was een prachtig parcours als het gaat om cultuur en natuur, maar wel loodzwaar. Ik kan met zekerheid zeggen dat dit de zwaarste beproeving was die ik tot nu toe heb gedaan.' Het zwemonderdeel vond plaats in de Adriatische zee, waar twee aparte lussen gescheiden werden door een ‘Austrialian Exit’. 'Na een lange wisselzone van letterlijk een kilometer stond het fietsonderdeel op de rol. Het was een zogeheten ‘out and back’ parcours, waarbij je 45 kilometer landinwaarts rijdt en over dezelfde weg weer terug. Het loopparcours van de halve marathon was er één met erg veel bochten door het historische centrum van de Italiaanse stad Cervia. De laatste 500 meter voelde als een zegetocht. De finish was op het strand waar honderden mensen de deelnemers naar de finish schreeuwden.' 

Zilveren AWA-status
Dankzij zijn prestaties behaalde Richard Prakken de zilveren All World Athlete (AWA) status. Dit alles op basis van de ranking over het kalenderjaar 2019. In juni nam hij deel aan de Ironman 70.3 in Luxemburg. In het Groothertogdom werd hij verdienstelijk zesde.

Triatleet Richard Prakken (21) uit Aalden leverde tijdens de Ironman 70.3 in Italië een uitstekende prestatie. (Foto: Prakken)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 1 oktober 2019. Bron: Coevorder Courant 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel