.

.

 

.

Harde lockdown in Oostenrijk treft ook skileraar Jorn Scholing uit Meppen

Slecht nieuws voor skileraar Jorn Scholing uit Meppen, die vanaf begin december in het Oostenrijkse wintersportoord Fiss verblijft. Vanaf eind vorige week zijn ook in Oostenrijk weer strenge maatregelen van kracht. Het land gaat tot 18 januari in een harde lockdown. "Ik mag alleen naar buiten om naar de supermarkt te gaan of om te skiën. Wintersport is mogelijk voor de Oostenrijkers zelf, met inachtneming van de geldende beperkingen. Aangezien het land in lockdown is, zijn er geen wintersporters uit het buitenland." De 19-jarige Meppenaar rest daarom niets anders dan wachten, "Er mogen ook geen lessen  gegeven worden. Dus het zal voor mij nog minimaal tot 18 januari duren voor ik weer als instructeur aan de slag kan.” Scholing heeft in Fiss inmiddels wel de opleiding voor ski- en snowboard instructeur met goed gevolg afgerond. "Tijdens deze ruim twee week durende opleiding waren de skigebieden gesloten, maar er was voor ons gelukkig één  lift en één afdaling beschikbaar."   
Jorn Scholing heeft van de skischool de beschikking gekregen over een seizoenskaart. "Ik kan tijdens de noodmaatregelen gelukkig dus wel skiën. Het is trouwens elke dag behoorlijk improviseren met eten en dergelijke, want alle restaurants langs de piste zijn gesloten.” Skileraar Jorn Scholing (19) uit Meppen rest door de harde lockdown in Oostenrijk niets anders dan wachten. "Ik mag alleen naar buiten om naar de supermarkt te gaan of om te skiën. (Eigen foto) Oes Eig'n Kraantien d.d. 29 december 2020
Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel