.

.

 

.

IJsvereniging Wintervreugd wil verlichting vervangen door LED-lampen

Met nog ruim een week te gaan (tot 18 februari) hoopt het bestuur van Dorpsbelangen Aalden dat het aantal stemmen op projecten voor het Dorpsbudget dit jaar aanzienlijk hoger uit zal komen dan voorgaande jaren.

Als het aan IJsvereniging Wintervreugd ligt zullen de lichtmasten op de ijsbaan binnenkort worden voorzien van LED-verlichting. Het bestuur hoopt met een bijdrage uit het Dorpsbudget Aalden de niet-duurzame verlichting op de ijsbaan aan de Marsstukken te kunnen vervangen.

Aanzienlijke kostenpost
“De huidige, matige lichtkwaliteit op de ijsbaan willen we graag opwaarderen door nieuwe LED-verlichting aan te brengen. Daarnaast willen we de TL-lampen in de kantine eveneens vervangen door LED verlichting. De huidige lampen zijn deels kapot, sterk verouderd en versleten. Ze vormen op korte termijn een aanzienlijke kostenpost wanneer ze vervangen moeten worden”, aldus secretaris Arjan Kort.

Verduurzamen van verlichting
De duurzame investering leidt volgens Arjan tot energiebesparing, CO2-reductie en een kostenbesparing voor Wintervreugd. “Het zou heel mooi zijn als we dankzij een bijdrage uit het Dorpsbudget Aalden werk kunnen maken van het verduurzamen van de verlichting. Deze samenwerking leidt tot win-win, een besparing van energieverbruik en een betere verlichting van de baan en het clubgebouw.”

Oes Eig'n Kraantien d.d. 9 februari 2021

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel