.

.

 

.

Meer Bewegen voor Ouderen

Op de donderdagochtend lekker bewegen...? Doe dan mee! Sportvereniging Attilla-Aktief ’81 introduceert Meer Bewegen voor Ouderen. Bewegen is belangrijk, vooral voor ouderen!

Daarom introduceert Attilla-Aktief ’81 het speciaal op senioren afgestemde programma “Meer Bewegen voor Ouderen.”

“Onze vereniging zoekt naar creatieve manieren om iedereen met plezier aan het bewegen te krijgen. Juist ook als bewegen niet meer zo vanzelfsprekend is", vertellen Wilma Visser en Nathalie Touwen. “Daarom hebben we een gevarieerd en laagdrempelig beweegprogramma opgesteld, waar ouderen in de voormalige gemeente Zweeloo gebruik van kunnen maken.”

Een keer per week - op donderdagochtend tussen 9.00 en 10.00 uur - is er in de sportzaal van de Aeldermeent een activiteit. Wilma en Nathalie lichten dat toe: “Dat kan van alles zijn. Tijdens de les werken we aan kracht, balans, lenigheid, coördinatie, uithoudingsvermogen en reactiesnelheid. Belangrijk is het behouden en ontwikkelen van een gezond en sterk lichaam. We doen altijd afwisselende oefeningen om dit doel te bereiken.”

Soms is het ook nog wel eens goed voor de lachspieren. “Iedereen moet mee kunnen doen. De gezelligheid en het plezier tijdens de trainingen, met een gemotiveerde groep mensen maakt het elke week weer leuk.”

Wilma en Nathalie onderstrepen het belang van het groepsproces : “Beweeg liefst samen als dat kan. Dat motiveert, is gezellig en is veiliger. Het aansluiten bij een beweeggroep is dus een mooie opstap, waar je kunt bewegen binnen je eigen mogelijkheden.”

Begin maart is er een begin gemaakt met het beweegprogramma. De gemeente Coevorden heeft een subsidiebedrag beschikbaar gesteld voor het programma en steunt activiteiten die de gezondheid of gezondere leefstijl bevorderen.

Interesse voor Meer Bewegen voor Ouderen? Kom dan langs in de Sportzaal van de Aeldermeent (achterzijde van gebouw).
Doe gewoon een keer mee en kijk of je het leuk vindt. Of wil je liever volleyballen of gymmen met de damesgroep? Dat kan natuurlijk ook! Kom ook dan vrijblijvend langs of doe een keer mee.

Programma-aanbod sportvereniging Attilla-Aktief ’81:
Maandagavond               19.30 – 20.30 uur    Volleybal recreatief (gemengd)
Dinsdagmorgen                8.30 – 09.30 uur    Dames gymgroep
Donderdagmorgen           9.00 – 10.00 uur     Meer Bewegen voor Ouderen (MBVO)

Voor meer info: Wilma Visser 06 10 53 77 01 (voor Volleybal) of Nathalie Touwen 06 81 59 93 76 
(voor de gymgroep of Meer Bewegen voor Ouderen MBVO)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 5 april 2022

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel