.

.

 

.

Organisatoren kijken met tevredenheid terug ...

... op allereerste Wisper 3daagse 2022. Wezup heeft de allereerste wandeldriedaagse in het dorp achter de rug.

Zo'n 30 wandelaars gingen afgelopen week op pad voor een stevige wandeling door de omgeving Wezup. De inwoners Chad Giskes, Jacqueline Knol en Marianne Molema hebben het initiatief genomen om de Wisper 3daagse 2022 op touw te zetten.

"...laten we gewoon maar doen...."
"Binnen de dorpsvereniging Wezup is de laatste jaren volop gebrainstormd over wat er nodig is aan leuke en sportieve activiteiten, waar inwoners behoefte aan hebben en ga zo maar door. Maar na een paar vergaderingen dachten we: ‘laten we gewoon maar doen in plaats van denken.’ Hier is onder andere de Wisper 3daagse uit voortgekomen: drie dagen wandelen door de mooiste plekjes binnen ons dorp", schetst Marianne Molema de aanleiding van het evenement.

Muzikaal onthaal, medailles en wandeldiploma's
Afgelopen woensdag gingen in de stromende regen 17 van de in totaal 30 aangemelde wandelaars van start. “De meeste lopers hebben de eerste avond voor een deel in de stromende regen afgelegd,

maar donderdag en de afsluitende vrijdagavond waren de omstandigheden ideaal en namen circa 30 wandelaars deel aan het evenement. Ze kregen vrijdag op de laatste meters bij het Westeinde een muzikaal onthaal van accordeonist Arie Boelens. Er werden bij de finish medailles uitgereikt en voor de jeugd waren er wandeldiploma’s. 


Voor herhaling vatbaar
Met de belangstelling van jong tot oud bleek dit eerste wandelevenement volgens de organisatie en deelnemers een schot in de roos. Na het onthaal werd door dorpsvereniging Wezup nog een consumptie aangeboden bij cafe-restaurant Hegen en konden de deelnemers nog even gezellig napraten. Als het aan Marianne Molema ligt is de Wisper 3daage gezien het sportieve karakter zeker voor herhaling vatbaar. 

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel