.

.

 

.

Richard Prakken (24) trots en blij met top-5 klassering loodzware Ironman

Richard Prakken leverde afgelopen zondag – tijdens Ironman Maastricht 2022 – een voortreffelijke prestatie:

de 24-jarige atleet uit Aalden racete in 10:45 uur richting een zeer verdienstelijke vijfde plaats in zijn agegroup.

Na maanden van voorbereiding was Richard in Zuid-Limburg klaar voor de ultieme uitdaging: een hele triatlon waarbij 3,8 km gezwommen moest worden, 180 km gefietst en de afsluitende marathon over 42.2 km.
Richard doet verslag van zijn prestatie: “Het zwemmen ging boven verwachting goed. Na 1 uur en 12 minuten zette ik weer voet aan wal, waarna de wissel naar het fietsen werd ingezet.
Het fietsparcours liep door het Limburgse heuvellandschap wat het een uitdagend parcours maakte. Ik had met mijn trainer Evert Scheltinga afgesproken dat ik ongeveer op 200-220 watt zou gaan fietsen. Dit zorgde ervoor de ik de 180 km met ongeveer 35 km/per uur heb afgelegd.

Tot slot een hele marathon. Iets waar ik best wel tegenop zag. Zowel de hitte als het glooiende landschap maakte het zwaar. Goed blijven eten en drinken, maar ook koelen was belangrijk. Tijdens het lopen hadden mijn familie, vriendengroep, buren en andere dorpsgenoten zich verzameld om mij er doorheen te helpen. Mede dankzij alle aanmoedigen heb ik na 10:45 uur de finish bereikt met een 5e plaats in mijn agegroup.

Na de deceptie van vorig jaar in Zwitserland en het overlijden van mijn trainingsmaatje en vriend is dit een prachtig resultaat waar ik heel erg blij een trots op ben. Nu is het tijd om te herstellen en hopelijk ben ik op tijd weer goed voor de Zwembad Zweeloo Crosstriatlon.”
Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel