.

.

 

.

Vlag kan in top voor Auke Dijkink

Afgestudeerd ingenieur opent met Team Flink nieuwe trainingsaccommodatie in Zweeloo.

Voor Auke Dijkink was er afgelopen maand op meerdere fronten alle reden om te juichen. De 29-jarige geboren en getogen Aaldenaar slaagde aan de Hanzehogeschool in Groningen voor de HBO-studie Werktuigbouwkunde. De kersverse ingenieur opende met Team Flink bovendien een nieuwe trainingsaccommodatie aan het Klooster 35 in Zweeloo. “Op twee terreinen zijn er mooie stappen richting de toekomst gezet.", blikt Auke tevreden terug.

Fysieke conditie
In de rol van werktuigbouwkundige is hij bezig met de ontwikkeling van innovatieve technische oplossingen en als sportcoach bij Team Flink (Persoonlijk & doelgericht trainen) werkt Dijkink aan de ontwikkeling van de fysieke conditie van mensen. “Het heeft ogenschijnlijk weinig raakvlakken, maar de variatie maakt het voor mij juist zo interessant. In beide disciplines ben ik iets aan het opbouwen en dat spreekt mij heel erg aan." 
Auke Dijkink (29) in actie tijdens de Aalden Rondomme.

Slimmer produceren
Zijn interesse voor werktuigbouwkunde is er altijd al geweest. “Er worden tegenwoordig steeds hogere eisen aan installaties gesteld. We moeten slimmer produceren, zorgen voor een grotere nauwkeurigheid en een beter rendement halen. En dat ook nog eens minder belastend is voor het milieu. Het is mooi om hier een bijdrage aan te leveren."

Professionaliseren
Een paar jaar geleden kwam Team Flink op zijn pad. Het begon met kleinschalige fitnesstrainingen in een verbouwde garage, maar inmiddels is Team Flink ook flink uit de kluiten gewassen. “Ik wil nu eerst Team Flink professionaliseren en de benodigde certificaten halen. Ik ga voor 20 uur per week met Team Flink aan de slag en de rest van de tijd wil ik mij kennis verbreden in de werktuigbouw.”

Eigen locatie aan het Klooster
Met Team Flink is voor Auke een droom werkelijkheid geworden. “Bij de start hadden we verwacht dat het wel even zou duren voordat het echt op gang zou komen. Nu amper twee jaar later hebben we onze eigen locatie aan het Klooster in Zweeloo gerealiseerd en maken er al ongeveer tachtig sporters gebruik van onze trainingen. Het is mooi om te zien dat ze persoonlijke doelen halen en echt progressie boeken. Hier zijn wij natuurlijk super trots op!”

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel