.

.

 

.

Handbalster Esmee Kuper laat blessureleed achter zich

Esmee is weer volop in de running in Dames 2 van HVZ/Vivendi.

Handbalster Esmee Kuper stond bij HVZ/Vivendi door blessureleed meer dan anderhalf jaar aan de kant, maar sinds november maakt de 19-jarige Aaldenaar weer haar speelminuten in Dames 2. “Tussendoor heb ik nog wel af en toe getraind, maar dat mocht op een gegeven moment ook niet meer. Daarna ben ik geopereerd en na vele bezoekjes aan de fysiotherapeut ben ik vorig jaar najaar weer rustig gestart met trainen om zo weer vertrouwen te krijgen."

Enkelblessure
Esmee blikt nog even terug op het zeer ongelukkige moment, waarbij haar enkel dubbel knakte. “We speelden een thuiswedstrijd in sporthal De Goorn. Bij een aanvalsopbouw ging het mis: In een duel om bal wilde een tegenstander me blokken, maar ze ging pardoes op mijn enkel staan. Ik hoorde echt een knak en voelde direct dat er iets mis was. Ik ben naar het ziekenhuis gegaan, maar ze konden op de foto’s aanvankelijk niets vinden." Na een paar onderzoeken werd het euvel uiteindelijk toch gevonden: "Er was ongeveer 4mm kraakbeen losgeraakt in mijn enkelgewricht. Daar ben ik aan geopereerd en mocht de enkel vier weken niet belasten. Gevolgd door twee weken slechts 25% belasting".

Eerst zwemdiploma's en daarna handbal
Esmee is echt verknocht aan het handbal en heeft ook nooit een andere sport geambieerd. “Ik werd lid nadat ik mijn zwemdiploma’s had gehaald, want dat was een vereiste van mijn ouders. Sinds groep 3 van de basisschool ben ik al lid van de handbalclub uit Zweeloo/Oosterhesselen. Dus dat is al een tijdje geleden!”

Echte allrounder
In de jeugdafdeling was Esmee een echte allrounder en speelde op vrijwel alle posities. Sinds de overstap naar de Dames is ze vooral linkerhoek te spelen, “maar het is ook geen probleem als ik een keer op een andere positie moet spelen.”

Sterk punt
Sterk punt van de speelster van Dames 2 is vooral haar snelheid. “Als hoekspeelster is het belangrijk om snel weg te komen, omdat er dan een break-out kan komen. Een ontwikkelpunt voor mezelf is dat ik soms nog te afwachtend ben en wel vaker zelf een actie mag maken”, aldus Esmee, die aan haar laatste schooljaar van de opleiding Verpleegkundige bezig is. “Ik loop momenteel stage op de acute opnameafdeling in het Scheper Ziekenhuis in Emmen. Ik combineer dit met mijn werkzaamheden in verschillende verzorgingstehuizen. Erg leuk en dankbaar om te doen.”

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel