.

.

 

.

Golfclub Gelpenberg

Women’s Golf: First Date

Bijkletsen met vriendinnen, lekker lunchen/borrelen, genieten van de natuur én sport met elkaar combineren?

Golfclub De Gelpenberg verkozen tot beste golfbaan van 2020

Golfclub De Gelpenberg is verkozen tot beste golfbaan van 2020. Op basis van onder meer baankwaliteit, golfacademy, horecavoorzieningen en gastvrijheid is de sportvereniging het best beoordeeld, zo liet de Nederlandse Golf Federatie (NGF) afgelopen vrijdag weten aan de club uit Aalden.

Drentse Golfclub De Gelpenberg organiseert in 2021 de Pro Golf Tour

In 2021 zal de Pro Golf Tour neerstrijken op Drentse Golfclub De Gelpenberg in de gemeente Coevorden. Nadat vorig jaar het evenement niet kon doorgaan vanwege de situatie rondom COVID-19 gaat de Gelpenberg dit jaar voor een herkansing.

Clubmanager Ellen Kroes over onstuimige groei bij golfclub De Gelpenberg:

“Teamsporters kunnen hier toch met een bal bezig zijn“. Het zag er in het voorjaar allemaal nog zo somber uit voor golfclub De Gelpenberg: het jubileumjaar leek door corona volledig in duigen te vallen.

Drentse Golfclub De Gelpenberg trots op ‘19e hole’

Met het symbolisch plaatsen van de vlag op ‘19e hole’ heeft wethouder Joop Brink van de gemeente Coevorden vanmiddag het volledig gerenoveerde clubhuis van DGC De Gelpenberg in Aalden geopend. Brink deed dit samen met Marcel Kocks, voorzitter van de golfclub.

Roelof Lanting, hoofdgreenkeeper bij golfclub De Gelpenberg met pensioen!

Tijdens de nieuwjaarsreceptie op 8 januari, heeft Drentse Golfclub (DGC) 'De Gelpenberg' afscheid genomen van hoofdgreenkeeper Roelof Lanting.

Golfclub De Gelpenberg viert 40-jarig jubileum

De Drentse Golfclub De Gelpenberg (DGC) uit Aalden viert deze maand het veertig jarig bestaan. Reden voor de club er een bruisend feest van te maken.

Periode 1970 - 1985: Van pionieren tot ledenstop

Na zes jaar van voorbereidingen werd op 3 augustus 1970 de “Drentse Golfclub De Gelpenberg” opgericht. Hoe verliepen de beginjaren van deze Drentse vereniging en hoe verliepen de jaren voordat de uitbreiding tot 18 holes kon worden gerealiseerd?

Periode 1985-1999: Naar volwassenheid

Inmiddels was de Stichting de Wachthoorns opgericht en zo werd De Gelpenberg in de gelegenheid gesteld een 6-tal strategisch gelegen Ha. grond in bezit te krijgen. Het clubhuis was uitgebreid.

Periode 2000-2010: Investeren in kwaliteit

In het laatste decennium van de terugblik op 40 jaar Gelpenberg staan investeringen in kwaliteit centraal.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel