.

.

 

.

Golfclub De Gelpenberg viert 40-jarig jubileum

De Drentse Golfclub De Gelpenberg (DGC) uit Aalden viert deze maand het veertig jarig bestaan. Reden voor de club er een bruisend feest van te maken.

Vanaf 10 augustus vinden er verschillende wedstrijden en activiteiten plaats. En zaterdag 14 augustus zijn alle oud-leden welkom voor een gezellig jubileumfeest in het clubhuis. De Gelpenberg behoort tot de oudste golfclubs van Nederland en is met ruim 800 leden één van de grootste van Noord-Nederland.

De insteek van de club is dat golf voor iedereen is. Er zijn geen drempels. Ook in de jeugd wordt veel tijd en energie geïnvesteerd. Bovendien spelen veel teams in competitieverband. De baan aan de Gebbeveenweg in Aalden geldt door de bijzondere ligging als één van de mooiste van ons land. Er is een fraaie 18-holes golfbaan, ruime oefenfaciliteiten inclusief een Par-3 baan met zes holes van gevarieerde lengte en een modern clubhuis. 


In het glooiende landschap aan de dorpsrand van Aalden is het puur genieten. 'Dit is waar iedere golfer van droomt', prijst Leo Drewes de golfaccommodatie. Hij is lid van de jubileumcommissie en al 36 jaar lid van De Gelpenberg. 'De wandeling over het zachte gras, in de natuur, met het geluid van de vogels steeds op weg naar de volgende slag met als uiteindelijk richtpunt de green met de hole, waar de golfbal uiteindelijk in terecht moet komen.' 

Wij wensen de golfclub De Gelpenberg een heel fijne en zonnige lustrumweek toe.


Bijschrift foto: Leo Drewes (m) van de jubileumcommissie van DGC De Gelpenberg wordt voor het clubhuis geflankeerd voor oud-hoofdgreenkeper Jakob Euving (l) en huidig hoofd-greenkeeper Roelof Lanting. Bestuur en leden van DGC De Gelpenberg hebben veel waardering voor het vakmanschap van Jakob Euving en diens opvolger Roelof Lanting. Hoofd-greenkeeper Lanting zorgt samen met zijn gekwalificeerde groenploeg dat de 18-holes golfbaan speltechnisch prima in orde is en blijft. (Foto: Ruud Janse Fotografie)

Lees voor meer interessante geschiedenis over deze vereniging verder in de categorie: 'Sport en Welzijn - Golfclub Gelpenberg'

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel