.

.

 

.

Drentse Golfclub De Gelpenberg organiseert in 2021 de Pro Golf Tour

In 2021 zal de Pro Golf Tour neerstrijken op Drentse Golfclub De Gelpenberg in de gemeente Coevorden. Nadat vorig jaar het evenement niet kon doorgaan vanwege de situatie rondom COVID-19 gaat de Gelpenberg dit jaar voor een herkansing.

Het toernooi van de Pro Golf Tour zal plaatsvinden van 31 augustus tot en met 4 september 2021. Via de jaarranking kunnen spelers doorstromen naar de Challenge Tour en uiteindelijk de European Tour.Veel professionele golfers zijn ooit gestart op de Pro Golf Tour. Het is voor het eerst dat in Noord-Nederland een dergelijk toernooi wordt georganiseerd.

De PGT kent een groot internationaal deelnemersveld. De spelers komen onder meer uit Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Spanje, Engeland, Schotland, Marokko, Egypte en Nederland.

In het verleden hebben grote namen onder wie Joost Luiten, Martin Kaymer en Wil Besseling deelgenomen aan deze wedstrijden. De Gelpenberg heeft een aantal wildcards toegewezen gekregen, een mooie kans om (regionale) talenten in de gelegenheid te stellen deel te nemen aan dit toernooi.

Peter Zäh, toernooi directeur van de Pro Golf Tour: “De Pro Golf Tour kondigt met trots aan dat het “Coevorden Gelpenberg Open” in augustus/september 2021 gespeeld zal worden op De Gelpenberg, een traditioneel ontworpen Europese topbaan. De golfbaan in Noordoost-Nederland ligt in de buurt van de Duitse grens, ideaal voor Duitse en Nederlandse golffans. Wij zijn er van overtuigd dat dit een mooie bijdrage is voor onze Tour en dat het een enorm succes zal worden”.

“Ik wil De Gelpenberg feliciteren met de Pro Golf Tour 2021. Daarnaast wens ik ze veel succes met het organiseren van het toernooi. De Gelpenberg is een prachtige golfbaan met een ambitieus bestuur en geweldige vrijwilligers. Ik weet zeker dat het toernooi een succes gaat worden.”, aldus Niels Boysen van de NGF.

“De keuze voor De Gelpenberg door de PGT is een erkenning van de topkwaliteit van de baan en past helemaal in de ambitie van onze vereniging om zich te kunnen blijven meten met de top van Nederland. Ook de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie, onze moederorganisatie, is heel blij en trots dat dit toernooi bij ons georganiseerd wordt.”, aldus Marcel Kocks, voorzitter van De Gelpenberg.

Een prachtige gelegenheid om getalenteerde jonge golfers van dichtbij te zien spelen in het mooie Drenthe. De komende maanden zal er verdere invulling gegeven worden aan het evenement. Volg de website van De Gelpenberg voor meer informatie.

Toernooischema COEVORDEN GELPENBERG OPEN 2021:

  • Dinsdag 31 augustus - Voorspelen
  • Woensdag 1 september - Pro-am met gasten
  • Donderdag 2 september - Eerste ronde met 156 spelers
  • Vrijdag 3 september - Tweede ronde met 156 spelers
  • Zaterdag 4 september - Finaledag

Meer informatie over de Pro Golf Tour kan worden gevonden op www.progolftour.de of www.dgcdegelpenberg.nl

Oes Eig'n Kraantien d.d. 23 februari 2021
 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel