.

.

 

.

De Gelpenberg organiseert een Burendag

“Op deze dag willen we de golfclub in het dorp verder onder de aandacht brengen!”

DGC De Gelpenberg organiseert op vrijdag 18 augustus van 16.00 uur tot 19.00 uur een Burendag. Een open dag in het teken van kennismaking met de Gelpenberg, de brasserie met het schitterende terras en de mogelijkheden die de golfclub biedt. Ook niet golfers zijn van harte welkom om nader kennis te maken met De Gelpenberg. Inmiddels heeft DGC De Gelpenberg al zo’n 60 buurtgenoten mogen verwelkomen als lid, sommigen al jaren geleden, anderen sinds kort. Wees welkom om te komen kijken op vrijdag 18 augustus! 

Gezin Gerard en Diane uit Aalden ademt golf
Op een zomerdag in juli lopen we met Gerard Koops de eerste holes. Sinds tien jaar is de 52-jarige Aaldenaar in bezit van het golfvaardigheidsbewijs en vanaf 2020 echt een fanatiek golfer. Rechte afslagen, nog geen bal in het hoge gras, de eerste holes in amper twintig slagen.
Gemiddeld vijf uur per week staat Gerard op de 18-holes golfbaan, vrijwel in zijn achtertuin. “Als golfliefhebber is het fantastisch dat je een dergelijke baan binnen de dorpsgrenzen tot je beschikking hebt. Er is hier geen enkele green zonder glooiing. Dat maakt het niet alleen moeilijker, maar ook leerzamer.” We gaan met Gerard (handicap 28) terug naar hole 14, dichtbij het clubhuis. Daar zijn partner Diane Bruinsma (45), dochter Yade (14) en zoon Nathan (11) ook een balletje aan het slaan. Het golfplezier spat er vanaf bij het sportieve gezin uit Aalden.

Birdies, putten, swingen en pitchen zijn termen die aan de keukentafel meermaals voorbij komen. Diane behaalde dit voorjaar het golfvaardigheidsbewijs, samen met haar zus en golfmaatje Anita. Ook dochter Yade en zoon Nathan worden inmiddels uitgedaagd. Ze volgen iedere zondag golfles van de pro’s van DGC De Gelpenberg. Yade en Nathan willen net zo goed worden als hun vader. “Hij is ons grote voorbeeld. Hij golft en is al heel snel een goede golfer geworden en gaat het liefst elke dag naar de golfbaan.”
Diane gaat toch vooral voor de ontspanning. ”We zijn best wel competitief, maar genieten vooral van een vriendschappelijk rondje en een drankje na afloop. Je bent hier in de natuur, de frisse lucht waait om je hoofd en al snel in je hoofd, vaak schijnt de zon hier en dat voelt aangenaam aan. Het is eindeloos genieten!” 

Remko Koopman uit Aalden: bij golf komt de ware aard boven
Remko Koopman (38) en zijn broer Jan Rein (41) komen uit de voetbalsport, een tak van sport waar de bal vrijwel nooit stilligt en waar de geboren en getogen Aaldenaren fysiek tegen een tegenstander speelden. Niet in golf. Via een clinc van FC Emmen kwamen ze met de golfsport in aanraking en ze hebben letterlijk en figuurlijk hun slag geslagen. Sinds enkele weken zijn Remko en Jan Rein in bezit van het GVB!

De beide voetbalbroers anticiperen op de golfbaan niet instinctief op een bewegende bal en ze spelen vooral tegen zichzelf, de baan en de ambities. “Minuten heb je de tijd om over de volgende slag na te denken. Als doelman was het vaak een kwestie van seconden om de juiste keuze te maken”, maakt Remko het verschil duidelijk. Wat is het mooiste van golf? “Alles zit erin: spanning, snelheid, kracht en toch ook vooral dat je op jezelf bent aangewezen. Bij voetbal kon ik een dijk van een wedstrijd keepen en toch verliezen. Dat heb je bij golf niet.”
Bij voetbal kan Remko nog altijd volop genieten van de derde helft, ”maar gelukkig is er ook een negentiende hole om de spanning van je af te spelen”, duidt Remko op de bar en het fraaie terras van het clubhuis.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel