.

.

 

.

Dankzij zonnepanelen houdt LTC Zweeloo grip op energierekening

Eind november energiescan door SportStroom.

Sportclubs worden nu meer dan ooit geraakt door de hoge energieprijzen, maar dankzij zonnepalen weet tennisvereniging LTC Zweeloo vooralsnog grip te houden op de energiekosten. “We hebben eigenlijk geen probleem, maar we zijn qua accommodatie en energieverbruik natuurlijk niet te vergelijken met de voetbalclub”, vertelt voorzitter Patrick Bobbe.

Voor de maandelijkse energierekening legt LTC Zweeloo vooralsnog amper 50 euro op tafel. “Toch willen we kijken waar we nog verder kunnen besparen. Eind november zal SportStroom namens de provincie Drenthe een scan verzorgen en een energiebesparingsadvies geven. 

Tijdens het bezoek zal onder meer een inspectie worden gedaan van het gebruik en de staat van de accommodatie en de aanwezige installaties en apparatuur. Tevens zullen de eventuele toekomstplannen van de vereniging worden besproken.” 

Door zelf energie op te wekken en de mogelijkheid voor salderen, weet LTC Zweeloo de energierekening in de hand houden te houden en kan het zo honderden euro’s per jaar besparen. Net als vv Sweel beschikt LTC inmiddels ook over LED-verlichting en ook dat zorgt voor een besparing. 

Handbalclub HVZ/Vivendi
BIJ HVZ/Vivendi liggen de kaarten nog weer anders. De handbalclub huurt sporthal De Goorn in Oosterhesselen van de gemeente Coevorden en wordt dus niet direct geraakt door de stijgende energieprijzen.

Oes Eigen Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel